ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:35
 

Ο Αλέκος Σταμάτης, νέος πρόεδρος του ΟΚΥπΥ

Η κυβέρνηση καταλήγει στον τέως γεν. διευθυντή του ΟΚΤΚ για να διαδεχθεί του Σερ Νίκολσον

Του Νικόλα Πέτρου

Στο πρόσωπο του Αλέκου Σταμάτη βρήκε τον αντικαταστάτη του Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον για την προεδρία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ενημέρωσε χθες το βράδυ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για την τελική του επιλογή όσο και για τις άλλες επιλογές που είχε ενώπιον του, με τον Νίκο Αναστασιάδη να του δίνει το πράσινο φως ούτως ώστε να αναλάβει την προεδρία του ΟΚΥπΥ ο Αλέκος Σταμάτης.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, για την επιλογή της κυβέρνησης θέλοντας να βεβαιωθεί ότι ο κ. Σταμάτης είναι κοινά αποδεκτός από όλες τις πλευρές. Σημειώνεται δε, πως ο υπουργός Υγείας άρχισε να αναζητεί τον νέο πρόεδρο του ΟΚΥπΥ εδώ και μερικές εβδομάδες, δεδομένου ότι ο Σερ Νίκολσον είχε εκφράσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στον κ. Ιωάννου ότι έκανε σκέψεις να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Ο κ. Αλέκος Σταμάτης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τη δράση του στο τομέα της Υγείας, αφού επί πολλών ετών διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριου είναι εκπρόσωπος των ασθενών στο Επιστημονικό Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ το οποίο είναι αρμόδιο στο να παρέχει συμβουλές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται δε, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε το πρωινό της Πέμπτης κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του Σερ Νίκολσον, με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, να αναφέρει σε δηλώσεις του πως εξετάζονται ονόματα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι «θα προτιμήσουμε άτομο από την Κύπρο, γιατί πρέπει να γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, για να υπάρχει και λιγότερος χρόνος προσαρμογής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Με άνοδο έκλεισε την Μ. Πέμπτη το ΧΑΚ

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:56

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  04:52

Επτά φόνους ομολόγησε ο 35χρονος «Ορέστης»

«φέρει και η βουλή τις ευθύνες της και περισσότερο εκείνοι που τώρα φωνάζουν γιατί 2 φορές αρνήθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  21:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X