ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΚΥπΥ: Παραπομπή ασθενών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όπου χρειάζεται

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

ΚΥΠΕ

Την παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια εκεί και όπου χρειάζεται συμφώνησαν Διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) σε συνάντηση που είχαν.

Σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, αναφέρεται ότι ο οργανισμός «αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, «η Διεύθυνση του Οργανισμού είχε συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα, εκεί και όπου χρειάζεται, η παραπομπή ασθενών από τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια».

Στη συνάντηση ΟΚΥπΥ – ΠΑΣΙΝ συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη κατάσταση των νοσηλευτηρίων και ο αυξημένος αριθμός περιστατικών και νοσηλευομένων Covid-19.

Παράλληλα ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Μάριος Καραϊσκάκης, ενημέρωσαν για τα σχετικά τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σημειώνεται.

«Η συνεργασία ΟΚΥπΥ και ιδιωτικού τομέα συμβάλει στην αντιμετώπιση τόσο της παρούσας κατάστασης όσο και ενδεχόμενης περαιτέρω επιδείνωσης της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση