ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραγγέλθηκαν ακόμη 400.000 rapid tests αντιγόνου

Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην παραγγελία 400.000 rapid test αντιγόνου, επιπλέον των ποσοτήτων που έχει προμηθευτεί μέχρι στιγμής. Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει έλεγχος με κινητές μονάδες που θα βρίσκονται σε καθορισμένα σημεία σε βιομηχανικές περιοχές σε όλες τις Επαρχίες, με στόχο τον έλεγχο των εργαζομένων που θα συνεχίζουν να εργάζονται με φυσική παρουσία σε επιχειρήσεις που δεν αναστέλλουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με το Διάταγμα που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι με αυξημένο αριθμό κινητών μονάδων δειγματοληψίας συνεχίζεται το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στα αστικά κέντρα παγκύπρια, καθώς και σε κοινότητες όλων των Επαρχιών.

Στόχος του προγράμματος, προστίθεται, είναι ο έλεγχος όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζεται από την αρχή της πανδημίας για τη διενέργεια αυξημένων εργαστηριακών ελέγχων στην κοινότητα. Η πρακτική αυτή συμβάλλει στον εντοπισμό των θετικών στον ιό ατόμων και κατά συνέπεια στην έγκαιρη απομόνωσή τους και τον περιορισμό της μετάδοσης στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον τους, αναφέρεται.

«Για να επιτευχθεί ο στόχος του επιδημιολογικού ελέγχου του γενικού πληθυσμού, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην παραγγελία 400.000 rapid test επιπλέον των ποσοτήτων που έχει προμηθευτεί μέχρι στιγμής, ως ένα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του για διαχείριση της πανδημίας» συμπληρώνεται.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή, και θέλοντας να διασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία δεν αναστέλλεται, προχωρά από την ερχόμενη Δευτέρα στη διενέργεια ελέγχων με rapid test αντιγόνου σε επιχειρήσεις και σε βιομηχανικές περιοχές παγκύπρια.

«Μέσω κινητών μονάδων, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν να εργάζονται με φυσική παρουσία να υποβάλλονται σε εξέταση, προστατεύοντας την υγεία και την ασφάλειά τους. Επιπλέον, εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στα υποστατικά τους, γεγονός που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία τους» συμειώνεται.

Το πρόγραμμα με τα σημεία όπου θα βρίσκονται οι μονάδες για τους εργαζόμενους θα ανακοινώνονται καθημερινά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση