ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:25
 

ΠΑΣΥΔΥ: Επικρίνει διοικητικά στελέχη του ΟΚΥΠΥ για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές

«Τα κρατικά νοσηλευτήρια, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός», αναφέρει σε ανακοίνωση της η συντεχνία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα διεκδικήσει αποφασιστικά και σε εύθετο χρόνο, τόσο στο επίπεδο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Διοίκησης του ΟΚΥΠΥ την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος των αντιδεοντολογικών και αυθαίρετων συμπεριφορών προς τους επαγγελματίες υγείας και το υπόλοιπο προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Με αφορμή χθεσινή εγκύκλιο επιστολή που εξέδωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου για τις μάσκες προστασίας, η ΠΑΣΥΔΥ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια ως άτυχη και αντιδεοντολογική. Και τούτο, όπως αναφέρει, ιδιαίτερα γιατί έχει επισυμβεί παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και ενώ οι επαγγελματίες υγείας και όλο το προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι το εν λόγω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά εντάσσεται δυστυχώς σε ένα ευρύτερα διαπιστωμένο πρόβλημα αυθαίρετης και ετσιθελικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς που εκδηλώνεται από διοικητικά στελέχη του ΟΚΥΠΥ και άλλα διευθυντικά στελέχη, που εμπλέκονται με τη διοίκηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή ουδόλως συμβάλλει στην προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισής τους, με στόχο την επάρκεια και ανταγωνιστικότητά τους.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΔΥ, και «μη θέλοντας να δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα, εν μέσω της κρίσης», δηλώνει τη βούλησή της να επαναθέσει και να διεκδικήσει αποφασιστικά και σε εύθετο χρόνο, τόσο στο επίπεδο του Υπουργείου Υγείας όσο και της Διοίκησης του ΟΚΥΠΥ την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος «των αντιδεοντολογικών και αυθαίρετων συμπεριφορών προς τους επαγγελματίες υγείας και το υπόλοιπο προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
X