ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέραν των 100 χιλιάδων οι ασθενείς με ρευματική πάθηση

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο αναγνωρίζει τις προσπάθειες που διαχρονικά καταβάλλει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 100 χιλιάδες ασθενείς με κάποιας μορφής ρευματική πάθηση και περίπου 35 χιλιάδες με Φλεγμονώδη Ρευματική Πάθηση, δήλωσε την Παρασκευή 3 του Μάη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι «στην Ευρώπη οι ρευματικές παθήσεις αποτελούν το πιο συχνό αίτιο απουσίας από την εργασία, ενώ ευθύνονται για το 50% της μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας».
 
Σε χαιρετισμό του σε διάσκεψη Τύπου του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου ο Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι «ως πολιτεία οφείλουμε να συνδράμουμε στις ενέργειες του Αντιρευματικού Συνδέσμου ώστε να διασφαλίσουμε πως τα άτομα με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις έχουν πρόσβαση τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στις απαραίτητες θεραπείες που τους επιτρέπουν να διαβιούν με αξιοπρέπεια».
 
Πρόσθεσε ότι «σε αυτό το εγχείρημα, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η εκ βάθρων μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας και η εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας σε λίγες μόλις μέρες με την εφαρμογή της 1ης φάσης του να συμβάλλει κατά πολύ στη ρύθμιση και τον περιορισμό της εμφάνισης χρόνιων παθήσεων όπως είναι οι ρευματοπάθειες».

Επίσης, «η εισαγωγή του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού θα επιτρέψει την ορθή παρακολούθηση των ασθενειών και την παροχή της κατάλληλης θεραπείας σε συνεργασία με τους Ειδικούς Ιατρούς», είπε ο Ιωάννου.
 
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται, αναμένουμε ότι το πρώτο διάστημα της εισαγωγής του ΓεΣΥ θα παρουσιαστούν δυσκολίες, τις οποίες ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε.
 
Ανέφερε ότι «γνωρίζουμε πως στο πλευρό μας έχουμε τόσο τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο όσο και την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, που διαχρονικά διατηρούν υποστηρικτική στάση και με τις υποδείξεις τους έχουν συμβάλει τα μέγιστα στον σχεδιασμό του ΓεΣΥ και στην πορεία εφαρμογής του».
 
Καταλήγοντας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει τις προσπάθειες που διαχρονικά καταβάλλει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου και στο μέτρο του δυνατό προωθούνται και επιλύονται τα ζητήματα που απασχολούν τους ρευματοπαθείς συνανθρώπους μας».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΡΕΚ), ο Δρ. Ιωσήφ Τζόζεφ, αναφέρθηκε «στα συμπτώματα, τις δυσκολίες και τα άμεσα και έμμεσα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ρευματοπαθείς καθώς και για το πού οδηγεί η καθυστερημένη διάγνωση».
 
Ο Πρόεδρος του του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, Μάριος Κουλούμας, στον δικό του χαιρετισμό, είπε ότι η εργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την πλήρη συμμετοχή των ατόμων με ρευματοπάθειες στην κοινωνία όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
 
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου έγινε αναφορά στις εκδηλώσεις της εβδομάδας Ρευματοπαθειών και στις δράσεις της Παγκύπριας Εκστρατείας, υπό τον τίτλο:  «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα, ώρα για εργασία», η οποία αποτελεί εθνική εφαρμογή της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Ενάντια στις Ρευματοπάθειες (EULAR) “Don’t Delay, Connect Today, Time2Work”.
 
Η εκστρατεία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις ρευματοπάθειες τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X