ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:32
 

Πολύζος: Δύσκολο το εγχείρημα του ΟΚΥπΥ αλλά θα πετύχει

Ανέφερε πως τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάθε περίπτωση είναι αποσπασμένοι από τον ίδιο τον Υπουργό στον ΟΚΥπΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει ένα δύσκολο εγχείρημα να διεκπεραιώσει αλλά προχωρεί και θα πετύχει, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του, Νικόλαος Πολύζος.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, με αφορμή αντιδράσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), ότι μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς και να εφεσιβάλουν την απόφαση για απόσπαση, ο κ. Πολύζος είπε ότι «το λένε καιρό αυτό το πράγμα, εμείς τους έχουμε διαβεβαιώσει και γραπτώς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάθε περίπτωση είναι αποσπασμένοι από τον ίδιο τον Υπουργό στον ΟΚΥπΥ. Άρα είναι ευθύνη του Υπουργού αν θέλει κάτι παραπάνω να τους πει».

Σχολιάζοντας ότι προειδοποιούν με μέτρα εάν ο ΟΚΥπΥ δεν λάβει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την ασφαλιστική τους κάλυψη, ανέφερε ότι «για την ασφαλιστική κάλυψη τους, βγήκε διαγωνισμός, έχει δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με 700 χιλ. ευρώ θα τους ασφαλίσουμε εμείς, μέχρι τον Μάιο θα είναι κανονικά ασφαλισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι και μετά τον Μάιο με δική μας ασφαλιστική κάλυψη».

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάλογος με την ΠΑΣΥΚΙ, ο κ. Πολύζος ανέφερε ότι «ο διάλογος είναι καθημερινός και εβδομαδιαίος και θεσμικός και προφορικός».

Ερωτηθείς για την μέχρι τώρα απόσπαση κυβερνητικών γιατρών είπε ότι «εμείς έχουμε 150 γιατρούς ως προσωπικούς γιατρούς και παιδίατρους και άλλοι 250 έχουν εγγραφεί από τον ιδιωτικό τομέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X