ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πολύζος: Δύσκολο το εγχείρημα του ΟΚΥπΥ αλλά θα πετύχει

Ανέφερε πως τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάθε περίπτωση είναι αποσπασμένοι από τον ίδιο τον Υπουργό στον ΟΚΥπΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει ένα δύσκολο εγχείρημα να διεκπεραιώσει αλλά προχωρεί και θα πετύχει, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του, Νικόλαος Πολύζος.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, με αφορμή αντιδράσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), ότι μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς και να εφεσιβάλουν την απόφαση για απόσπαση, ο κ. Πολύζος είπε ότι «το λένε καιρό αυτό το πράγμα, εμείς τους έχουμε διαβεβαιώσει και γραπτώς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε κάθε περίπτωση είναι αποσπασμένοι από τον ίδιο τον Υπουργό στον ΟΚΥπΥ. Άρα είναι ευθύνη του Υπουργού αν θέλει κάτι παραπάνω να τους πει».

Σχολιάζοντας ότι προειδοποιούν με μέτρα εάν ο ΟΚΥπΥ δεν λάβει συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την ασφαλιστική τους κάλυψη, ανέφερε ότι «για την ασφαλιστική κάλυψη τους, βγήκε διαγωνισμός, έχει δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με 700 χιλ. ευρώ θα τους ασφαλίσουμε εμείς, μέχρι τον Μάιο θα είναι κανονικά ασφαλισμένοι ως δημόσιοι υπάλληλοι και μετά τον Μάιο με δική μας ασφαλιστική κάλυψη».

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάλογος με την ΠΑΣΥΚΙ, ο κ. Πολύζος ανέφερε ότι «ο διάλογος είναι καθημερινός και εβδομαδιαίος και θεσμικός και προφορικός».

Ερωτηθείς για την μέχρι τώρα απόσπαση κυβερνητικών γιατρών είπε ότι «εμείς έχουμε 150 γιατρούς ως προσωπικούς γιατρούς και παιδίατρους και άλλοι 250 έχουν εγγραφεί από τον ιδιωτικό τομέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Α. Κυπριανού: O Ιωνάς Νικολάου «ξέχασε τι θα πει πολιτική ευθιξία»

«Tι μπαρούφα είναι και αυτή κύριε Κυπριανού! Η πολιτική ευθιξία χάθηκε από καιρό και μάλιστα επί ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Έκκληση Λιλλήκα προς ΠΙΣ για ένταξη στο ΓεΣΥ

«Kύριε Λιλλήκα, μας σοβαρολογείς? Οι ΠΙΣιες δεν αντιλαμβάνονται τίποτε άλλο παρά μόνο το ΧΡΗΜΑ! »
ΑΚΑ  |  09:36

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X