ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:31
 

Σε λειτουργία το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας στην Πάφο

Τόσο το Κέντρο όσο και ο Θάλαμος δεν είχαν μέχρι το μεσημέρι δεχθεί περιστατικό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αρχισαν το πρωί τη λειτουργία τους το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας - Κέντρο Διαλογής και ο Θάλαμος Ύποπτων Περιστατικών για κορωνοϊό, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Τόσο το Κέντρο όσο και ο Θάλαμος δεν είχαν μέχρι το μεσημέρι δεχθεί περιστατικό, ωστόσο η λειτουργία τους κρίθηκε αναγκαία για καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας και της διασποράς του στα νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης, που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, ανέφερε πως κανένα ύποπτο περιστατικό δεν έχει προσέλθει. Τα ύποπτα περιστατικά, που είναι αυτά που σχετίζονται με συμπτώματα αναπνευστικού ή εμπύρετη κατάσταση, όπως εξήγησε, θα μεταφέρονται με ασθενοφόρο.

Ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως η λειτουργία των δύο θαλάμων είναι αποτέλεσμα απόφασης του Υπουργείου Υγείας για καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού στα Γενικά Νοσοκομεία.

Επίσης ανέφερε πως η προσπάθεια δημιουργίας των δύο θαλάμων στο ΓΝ Πάφου ήταν πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, λόγω και των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε στο Νοσοκομείο η επιδημία και τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας. Παρόλα αυτά, συνέχισε, σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, επιτεύχθηκε η διοργάνωση των δύο θαλάμων και η λειτουργία μιας κλινικής νοσηλείας των Ύποπτων Περιστατικών κορωνοϊού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η πόλη και Επαρχία της Πάφου μαστίζεται από την επιδημία περισσότερο από κάθε άλλη γεωγραφική περιοχή της ελεύθερης Κύπρου.

Στην απουσία δε, πρόσθεσε ενός εξειδικευμένου κέντρου που να διαγνώσει και να νοσηλεύσει ύποπτα περιστατικά ή ακόμη και επιβεβαιωμένα περιστατικά, υπήρχε κίνδυνος ευκολότερης διασποράς της λοίμωξης σε όλα τα νοσηλευτήρια της Πάφου στο δημόσιο και στα ιδιωτικά.

Επεσήμανε επίσης πως με την εξειδικευμένη κλινική - στο ένα τμήμα της οποίας θα γίνεται η αξιολόγηση των ύποπτων περιστατικών και στο δεύτερο τμήμα, που είναι ο θάλαμος νοσηλείας, θα νοσηλεύονται τα ύποπτα περιστατικά, η ταυτόχρονη διεκπεραίωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων αναγκαίων για τη διάγνωση αλλά και η έναρξη χορήγησης θεραπείας- δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην Πάφο για αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής νόσου.

Ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε πως τόσο στο Κέντρο Διαλογής όσο και στον Θάλαμο Νοσηλείας θα εξυπηρετούνται ασθενείς οι οποίοι θα παραπέμπονται από προσωπικούς ιατρούς και από τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Πάφου.

Πρόσθεσε πως οι ασθενείς θα αξιολογούνται στο Κέντρο Διαλογής, θα υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων και ακολούθως εκεί που κρίνεται αναγκαία η νοσηλεία θα νοσηλεύονται περαιτέρω.

Είπε ακόμη, πως με τη λειτουργία της Κλινικής," θα πετύχουμε ένα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο έλεγχο της επιδημίας στην Επαρχία της Πάφου".

Σημειώνεται πως το Κέντρο Διαλογής θα είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Πάφος  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X