ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:08
 

Το πρώτο crash test του ΓεΣΥ

Άνοιξαν από το πρωί της Δευτέρας οι κατάλογοι εγγραφής για τους Προσωπικούς Ιατρούς

Σε τροχεία υλοποίησης μπαίνει από σήμερα το Γενικό Σύστημα Υγείας με την εγγραφή των προσωπικών ιατρών και παιδιάτρων στο Σύστημα. Οι κατάλογοι εγγραφής έχουν ανοίξει από η ώρα 8.00 το πρωί της Δευτέρας και αφορά τους γιατρούς που έχουν ειδικευτεί στη γενική ιατρική, στη παθολογία, στη παιδιατρική και στη γηριατρική.

Οι προαναφερόμενες ειδικότητες έχουν τη δυνατότητα από σήμερα το πρωί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΑΥ (www.gesy.org.cy) και να δημιουργήσουν λογαριασμό, ούτως ώστε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να επισυνάψουν τα έγγραφα που απαιτούνται για να αιτηθούν την εγγραφή τους στο ΓεΣΥ ως προσωπικοί ιατροί. Όσον αφορά τους ιατρούς χωρίς ειδικότητα οι οποίοι από αρχές Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Υπουργείου Υγείας για να μπορούν να συμβληθούν στο Σύστημα ως Π.Ι., μπορούν να υποβάλουν από τώρα αίτηση εφόσον αποστείλουν στον Οργανισμό βεβαίωση ότι έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Σημειώνεται δε, πως από την περασμένη Πέμπτη ο ΟΑΥ άρχισε να πραγματοποιεί ενημερωτικά σεμινάρια προκειμένου οι γιατροί να είναι σε θέση να γνωρίζουν πως θα εγγραφούν από σήμερα στο ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα εν λόγω σεμινάρια έχουν αιτηθεί να τα παρακολουθήσουν γύρω στους 300 γιατρούς, αριθμός που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό των Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, αφού πολλοί εξ αυτών είναι ιδιώτες γιατροί. Παράλληλα, ο ΟΑΥ μπορεί να υπολογίζει ότι θα ενταχθούν στο Σύστημα οι 150 προσωπικοί ιατροί και 50 παιδίατροι του δημόσιου τομέα, οι οποίοι από τις 2 Ιανουαρίου βρίσκονται υπό τη σκέπη του ΟΚΥπΥ.

Τι είναι Προσωπικώς Ιατρός;

Σε περιβάλλον ΓεΣΥ ο κάθε δικαιούχος του Συστήματος θα έχει τον προσωπικό του γιατρό, στον οποίο θα καταφεύγει κάθε φορά που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα με την υγεία του, χωρίς να καταβάλει το οποιοδήποτε ποσό. Από εκεί και πέρα ο προσωπικός ιατρός θα εξετάζει τον ασθενή και αν το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει χρήζει ειδικής φροντίδας, αυτός θα τον παραπέμπεται σε ειδικό γιατρό της επιλογής του δικαιούχου. Κατά την επίσκεψη στον ειδικό γιατρό ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει ως συμπληρωμή έξι ευρώ.

Σε περίπτωση όμως που κάποιος πολίτης επιθυμεί να μεταβεί απευθείας στον ειδικό γιατρό παρακάμπτοντας τον προσωπικό του γιατρό το σύστημα του δίνει τη δυνατότητα να το πράξει αυτό πληρώνοντας το ποσό των 25 ευρώ (συνεισφορά). Όταν σε ένα περίπου μήνα ανοίξει το Σύστημα εγγραφής για τους δικαιούχους ο κάθε πολίτης θα μπορεί μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή να δει τους προσωπικούς ιατρούς που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί.

Όταν το ΓεΣΥ εφαρμοστεί πλήρως, τόσο ο προσωπικός όσο και ο ειδικός ιατρός θα έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η κατάσταση της υγείας του ασθενή χρήζει εσωτερικής νοσηλείας, να τον παραπέμψει σε νοσηλευτήριο είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα της επιλογής του δικαιούχου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X