ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για την προμήθεια φαρμάκων

Αφορά φαρμακεία του ΟΚΥπΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και του Ογκολογικού Κέντρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διευκρινίσεις για την προμήθεια φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου (ΟΚΤΚ) από τις 2 Σεπτεμβρίου δίνει το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας και με στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών παγκύπρια.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 6 Μαΐου 2019, από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα Κέντρα Υγείας Έγκωμης, Αγλαντζιάς, Καϊμακλίου, Λατσιών, Στροβόλου, Τσερίου, Ανθούπολης, Λακατάμειας, Λινόπετρας, Κόκκινων Λάρνακας, Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, καθώς και στα Αγροτικά Υγειονομικά Κέντρα (ΑΥΚ) Ιδαλίου, Κλήρου, Ακακίου, Ορμήδειας, Αθηένου και Αυγόρου, θα τερματίσουν τη λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, από τις 2 Σεπτεμβρίου και στο εξής, οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία των περιοχών αυτών.

Τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα ΑΥΚ Ευρύχου, Πεδουλά, Παλαιχωρίου, Αγρού, Ομόδους, Πλατρών, Πάχνας, Αυδήμου, Κοφίνου, Λευκάρων, Κάτω Πύργου, Φύτης, Παναγιάς και Σαλαμιούς θα παραμείνουν ανοικτά.

Οι θυρίδες που θα παραμείνουν ανοικτές στα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, θα εκτελούν μόνο συνταγές φαρμάκων που περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο από τον Υπουργό Υγείας Κατάλογο Ειδικών Κατηγοριών Φαρμάκων, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στην Ενότητα «Ενημέρωση > Ανακοινώσεις».

Το φαρμακείο του ΟΚΥπΥ στο Νοσοκομείο Κυπερούντας θα παραμείνει ανοικτό και θα εκτελεί τόσο συνταγές ΓεΣΥ όσο και συνταγές φαρμάκων που περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο από τον Υπουργό Υγείας Κατάλογο Ειδικών Κατηγοριών Φαρμάκων. Παράλληλα, οι ασθενείς του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου (ΟΚΤΚ), που λαμβάνουν φαρμακευτικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Κατάλογο Ειδικών Κατηγοριών Φαρμάκων, θα μπορούν με την πιο πάνω διαδικασία να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΙΝΓΚ και του ΟΚΤΚ.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η συνταγογράφηση φαρμακευτικών προϊόντων για τη θεραπεία συγκεκριμένων κατηγοριών χρόνιων ασθενών της Γαστρεντερολογίας, της Ογκολογίας, της Νευρολογίας, της Ρευματολογίας και της Ψυχιατρικής, μπορεί να γίνεται είτε από συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ Ιατρούς είτε από ιδιώτες Ειδικούς Ιατρούς που δεν έχουν ενταχθεί στο Σύστημα.

Οι συνταγές θα εκτελούνται με το υφιστάμενο καθεστώς από τις θυρίδες των φαρμακείων του ΟΚΥπΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, μέχρι και τις 31 Μαΐου 2020.

Τονίζεται ότι, με την ένταξη έκαστης κατηγορίας φαρμάκων στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων, θα εκτελούνται οι συνταγές με τα προϊόντα αυτά που θα εκδίδονται μόνο από συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ ιατρούς των πιο πάνω ειδικοτήτων και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των επηρεαζόμενων ομάδων ασθενών και Ειδικών Ιατρών. Τα υπό αναφορά φάρμακα δύναται να ενταχθούν στον Κατάλογο σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο πριν από την έναρξη της 2ης φάσης του ΓεΣΥ, τον Ιούνιο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X