ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ.Υγείας: Σε μεταβατικό στάδιο ο τομέας της υγείας

Ο Υπουργός δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από προϊόν συλλογικής προσπάθειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο τομέας της υγείας βρίσκεται τώρα σε μεταβατική περίοδο ενόψει της ριζικής μεταρρύθμισης που θα επέλθει με την εφαρμογή της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σε χαιρετισμό του στην 3η Επιστημονική Πολυθεματική Ημερίδα «Επικοινωνία και Υγεία», των Κλάδων Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από προϊόν συλλογικής προσπάθειας και συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους φορείς» και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην ΠΑΣΥΔΥ, που διαχρονικά παραμένει αξιόπιστος εταίρος σε όλες μας τις ενέργειες, τηρώντας εποικοδομητική και παραγωγική στάση.
 
Αναφερόμενος στον ρόλο του νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ότι «όπως και όλων των λειτουργών υγείας στο σύνολό τους, αναγνωρίζεται ως καταλυτικός στην επιτυχή ολοκλήρωση των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων. Η αποτελεσματικότητα, οι γνώσεις και η επιστημοσύνη του νοσηλευτικού προσωπικού είναι απαραίτητα συστατικά στο εγχείρημα που εφαρμόζουμε».
 
Οι ειδικοί, συνέχισε ο Υπουργός Υγείας, διαπιστώνουν ότι για την ορθή λειτουργία των νοσηλευτηρίων, είτε αυτά είναι δημόσια είτε ιδιωτικά, σημαντικό προαπαιτούμενο είναι η εσωτερική εργασιακή ομαλότητα και συνεργασία και πρόσθεσε ότι «η ειλικρινής και ορθή επικοινωνία ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας ενός νοσηλευτηρίου έχει προεκτάσεις στην επικοινωνία τους με τους ασθενείς και συνεπακόλουθα στο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Οι δεξιότητες της συνεννόησης και της επικοινωνίας στον επαγγελματικό χώρο οδηγούν στην καλύτερη κατανόηση της διάγνωσης, αλλά και στην εφαρμογή ολιστικών παρεμβάσεων προς όφελος των ασθενών».
 
«Η συστηματική και συνεχιζόμενη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας σε τεχνικές επικοινωνίας για την βελτίωση τόσο των μεταξύ τους σχέσεων όσο και των σχέσεων τους με τους ασθενείς είναι διαχρονικό μέλημα του Υπουργείου Υγείας» διαβεβαίωσε ο κ. Ιωάννου προσθέτοντας ότι «σας διαβεβαιώ ότι και εγώ προσωπικά αλλά και το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει και επιζητά τη διεξαγωγή δράσεων που ενισχύουν την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. Ιδιαίτερα δε όταν αυτές οι ενέργειες προέρχονται από πρωτοβουλίες των συνοδοιπόρων μας, η στήριξή μας είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».
 
Σχετικά με την Ημερίδα είπε καταλήγοντας ότι «η θεματολογία της σημερινής Ημερίδας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε αυτή συγκεράζονται συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν όλους εσάς που καθημερινά βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή κρούσης και καλείστε πολύ συχνά να τα διαχειριστείτε».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ