ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαρτυρία ιερέα Οδού στην «Κ»: Μας περικύκλωσε η φωτιά σε χρόνο μηδέν

Η προσπάθεια των κατοίκων να εκκενώσουν το χωριό και η μάχη που έδωσαν να γλυτώσουν από τις φλόγες

Της Μαρίας Ηρακλέους

«Η κοινότητα Οδού από καταπράσινη έγινε μαύρη. Ζήσαμε μια φρίκη» περιγράφει συγκλονισμένος στην «Κ» ο Πάτερ Ανδρέας Σωφρονίου ιερέας της Οδού και παραγωγός στην οργάνωση Βασιλική γη. Περιγράφει ότι σε χρόνο μηδέν, η φωτιά μπήκε στην κοινότητα, σκόρπισε τον πανικό, στέρησε την ζωή τεσσάρων ανθρώπων και άφησε πίσω της τον όλεθρο και την καταστροφή. «Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, τέσσερα νέα παιδιά που ήρθαν να βγάλουν το μεροκάματο τους και χάθηκαν μέσα στην φωτιά, δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο».

«Ζήσαμε μια φρίκη»

«Έτυχε να είμαι σε άλλες πυρκαγιές στο παρελθόν και να προσπαθώ να βοηθήσω στην κατάσβεση τους. Στην προκειμένη περίπτωση οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατοί που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Η Οδού έγινε από πράσινη, μαύρη. Νιώσαμε τους πρόσφυγες της εισβολής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους» αναφέρει ο Πάτερ Ανδρέας και περιγράφει την προσπάθεια των κατοίκων να εκκενώσουν το χωριό.

«Μαζέψαμε το χωριό για να βγούμε έξω να το εκκενώσουμε. Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε προς τον Φαρμακά βρίσκουμε τις φλόγες μπροστά μας, πάμε προς τον Μαχαιρά περικυκλωθήκαμε. Οι γυναίκες και τα παιδιά έκλαιγαν, περάσαμε μια φρίκη. Μας περικύκλωσε σε χρόνο μηδέν η φωτιά. Τελικά βγήκαμε από ένα χωματόδρομο στη Λαζανιά και από εκεί καταλήξαμε στην Ταμασό και μείναμε σε ξενοδοχεία».

Όπως ανέφερε ο πάτερ Ανδρέας, αυτή την στιγμή δεν έχουν ενημέρωση για την κατάσταση αφού δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό στο χωριό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση