ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Με αναγνωρισμένη εθνική σφραγίδα προέλευσης τα κυπριακά προϊόντα στο μέλλον

Το Σήμα Κυπριακού Προϊόντος, είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με αναγνωρισμένη εθνική σφραγίδα προέλευσης θα είναι τα κυπριακά προϊόντα στο μέλλον, λέει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Σήμα Κυπριακού Προϊόντος, είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας που στοχεύει στη θέσπιση και καταχώριση ενός επίσημου Σήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο θα ταυτοποιεί την προέλευση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που παράγονται στην Κύπρο με κυπριακές πρώτες ύλες.

Απώτερος στόχος είναι αφενός η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, η προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ένταξης τους στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και αφετέρου η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών για τα κυπριακά προϊόντα και η εξάλειψη φαινομένων παραπλάνησης.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το Νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί με τίτλο «O περί της Απονομής Σήματος Κυπριακού Προϊόντος Νόμος του 2019». Η διαβούλευση αρχίζει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 15:00.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της πρωτοβουλίας για νομική ρύθμιση του θέματος, το Υπουργείο καλεί όλους του ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις απόψεις τους ώστε να υπάρχει μια ευρύτερη και σφαιρικότερη συμμετοχή, που θα διασφαλίζει την πολύπλευρη εξέταση των επιμέρους θεμάτων και την παραγωγική σύνθεση των διάφορων απόψεων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, να αποστείλουν απόψεις, παρατηρήσεις ή τυχόν σχόλια επί του κειμένου του Νομοσχεδίου, το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση qualityproducts@da.moa.gov.cy ή μέσω τηλεομοιοτυπικού μηνύματος στον αριθμό 22658157. Το Νομοσχέδιο θα βρίσκεται αναρτημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας (www.moa.gov.cy/da).

Παράλληλα, στις 20 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, παρουσίαση του Νομοσχεδίου, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Πασχάλη Πασχαλίδη του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας (γωνία Λεωφ. Αθαλάσσας 200 & Λεμεσού, Λευκωσία) στις 9:00 π.μ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X