ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με το λεωφορείο στο Υπ. Μεταφορών ο Καρούσος

Ο Γιάννης Καρούσος πήρε μία γεύση από τα νέα λεωφορεία που βρίσκονται πλέον στους δρόμους της Λευκωσίας και Λάρνακας

Της Άντρης Θρασυβούλου

Πρώτη εργάσιμη μέρα είναι η σημερινή για τις νέες συμβάσεις των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών των Επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας. Ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος πήρε μία γεύση από τα νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία ενώ επιθεώρησε τη διεξαγωγή των δρομολογίων και μίλησε με επιβάτες και προσωπικό.

Ο αρμόδιος Υπουργός παρέα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών επιβιβάστηκε από τον σταθμό μετεπιβίβασης στην Αλάμπρα με προορισμό το κέντρο της Λευκωσίας, όπου εκεί επιβιβάστηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο για το Υπουργείο Μεταφορών.

Yπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 5 Ιουλίου η νέα εταιρεία Cyprus PublicTransport (CPT), ανέλαβε τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λευκωσίας και Λάρνακας σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας δεκαετίας των δημοσίων συγκοινωνιών.

Στους δρόμους βρίσκονται 220 νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία, που στοίχισαν πέραν των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει στην «Κ» ο CEO της Cyprus Public Transport, Julio Tironi, ένας από τους κύριους στόχους της εταιρείας είναι η προσέλκυση του κοινού στις δημόσιες συγκοινωνίες. «Η στρατηγική μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες στο επίπεδο μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και στη συνέχεια ν’ αλλάξουμε και την κουλτούρα των πολιτών στην Κύπρο, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις δημόσιες συγκοινωνίες». Στη Λευκωσία το ποσοστό που χρησιμοποιεί τις δημόσιες μεταφορές αγγίζει μόλις το 2%. Ένας από τους τρόπους προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η αύξηση των γραμμών. Σήμερα μπορεί κάποιος να περιμένει την επόμενη γραμμή λεωφορείου μέχρι και 30-35 λεπτά. Στόχος είναι ο χρόνος να περιοριστεί στα 10-15 λεπτά. Να σημειωθεί ότι οι τιμές των εισιτηρίων δεν θα αλλάξουν ούτε και τα δρομολόγια στο παρόν στάδιο. Γύρω στον Οκτώβριο, ωστόσο, αναμένεται να γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παρέλαβε 155 νέα λεωφορεία από την Κίνα (120 αστικά και 35 τουριστικά) και 65 VDL-Mercedes mini- buses από την Ολλανδία. Τα 140 λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια στην επαρχία Λευκωσίας και τα 58 στην επαρχία Λάρνακας. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο CEO της Cyprus Public Transport, Julio Tironi πρόκειται για υπερσύγχρονα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν από Wi-Fi, το οποίο, ωστόσο, θα προσφέρεται στους επιβάτες από τον Σεπτέμβριο, κλιματισμό, θύρες φόρτισης USB μέχρι και σύστημα εντοπισμού θέσης που επιτρέπει στους επιβάτες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ακριβή τοποθεσία του λεωφορείου, ενώ είναι εξοπλισμένα με φιλικούς προς το περιβάλλον, χαμηλών ρύπων κινητήρες EURO-6.

Μάλιστα, διαθέτουν αυτόματο σύστημα απολύμανσης που θα ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της νύκτας, ειδικό χώρο για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, καθώς και ηλεκτρονική σήμανση με πληροφορίες για την επόμενη στάση της διαδρομής του λεωφορείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση