ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνια συναντίληψης με FBI και DPAA υπέγραψε η ΔΕΑ

Το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της ΔΕΑ και του FBI εγκαθιδρύει ένα πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους έχει υπογράψει δυο Μνημόνια Συναντίληψης με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) και το τμήμα του Υπουργείου `Αμυνας των ΗΠΑ που ασχολείται με το θέμα του εντοπισμού και της ταυτοποίησης λειψάνων στελεχών του Υπουργείου των οποίων τα ίχνη χάνονται κατά τη διάρκεια πολέμων και συγκρούσεων (DPAA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, οι συζητήσεις μεταξύ των μελών της ΔΕΑ και αξιωματούχων του τμήματος εργαστηρίων του FBI και του DPAA στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο του 2018  οδήγησαν σε μια συναντίληψη ότι η συνεργασία με τους δυο αυτούς ομοσπονδιακούς θεσμούς στις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΑ σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων της εκπαίδευσης σε τεχνικές διερεύνησης καθώς και της ανταλλαγής επιστημονικών πρακτικών και υπηρεσιών στους τομείς της δικανικής ανθρωπολογίας και της αναγνώρισης ανθρώπινων λειψάνων.

`Οπως αναφέρεται, το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της ΔΕΑ και του FBI εγκαθιδρύει ένα πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των χημείων τους, με ειδική αναφορά σε επιστημονικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αναγνώρισης λειψάνων καθώς και στην παροχή εκπαίδευσης σε αυτό τον τομέα.. Το Μνημόνιο Συναντίληψης της ΔΕΑ με το DPAA προνοεί ότι οι δυο αυτές οντότητες θα καθορίσουν τομείς συνεργασίας, ειδικότερα σε σχέση με την αναγνώριση κατεστραμμένων λειψάνων και σε άλλους τομείς που απαιτούν προηγμένες τεχνολογίες. 

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΑ υπογραμμίζει πως τα δυο αυτά Μνημόνια Συναντίληψης δείχνουν ότι η Επιτροπή τυγχάνει μεγάλου σεβασμού παγκόσμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Η παπαγαλία του ΑΚΑ που άλλο που να κατηγορεί τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ και ποτέ του να μην εκφέρει άποψη ...»
Giannos  |  15:17

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X