ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:33
 

Νέα απάτη μέσω email

Ζητούν λύτρα για να μην γνωστοποιήσουν προσωπικά δεδομένα

Newsroom K

Αυξημένο αριθμό καταγγελιών σε σχέση με συγκεκριμένη μορφή ηλεκτρονικής απάτης, δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γι’ αυτό καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Στη συγκεκριμένη μορφή ηλεκτρονικής απάτης, οι εγκληματίες αποστέλλουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στα υποψήφια θύματα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν παραβιάσει το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και ότι έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Ακολούθως, ισχυρίζονται ότι με την πρόσβαση που έχουν επιτύχει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος, έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν σε αυτόν και απαιτούν όπως το θύμα καταβάλει χρηματικό ποσό, σε μορφή κρυπτονομίσματος, σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι (wallet), υπό μορφή λύτρων. Σε περίπτωση που το θύμα δεν καταβάλει τα λύτρα αυτά, απειλούν ότι θα κοινοποιήσουν τα δεδομένα του, σε άλλα πρόσωπα.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό, σε περίπτωση που λάβει τέτοιου είδους μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να μην απαντήσουν στον αποστολέα και να μην καταβάλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους και να εγκαταστήσουν τελευταίου είδους προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά προγράμματα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εγκαταστήσουν τις τελευταίες ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

Σε κάθε περίπτωση το κοινό αλλά και εταιρίες πιθανά θύματα τέτοιας μορφής απάτης, μπορούν να επικοινωνούν με την Αστυνομία και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για σχετική καταγγελία. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγγελιών για διαδικτυακό έγκλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Χρειάζεστε Επιχειρηματικό ή Προσωπικό Δάνειο; Για περισσότερες πληροφορίες, ...»
chosengenerationloancompany@gmail.com  |  11:00

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Επιθυμούμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ CHOSEN GENERATION δίνει προς ...»
Phillip  |  10:58

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται ...»
Ντέρεκ Ντάγκλας  |  01:32

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X