ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικολαϊδης: Αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

Οι τοπικές αρχές της Κύπρου πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα διακυβέρνησης, ανέφερε ο Δήμαρχος της Λεμεσού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της ΤΑ, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, σημειώνοντας την ανάγκη για μια βιώσιμη, αποτελεσματική και λειτουργική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο κ. Νικολαϊδης αναφέρει πως όλοι αναγνωρίζουν ότι «το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ξεπερασμένο και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών».

Επιπρόσθετα, συνεχίζει «όλοι συμφωνούν ότι στην σύγχρονη εποχή, οι τοπικές αρχές πρέπει να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και διοικητική ευελιξία ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες ποιοτικές λύσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημειώνει ότι οι τοπικές αρχές της Κύπρου πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα διακυβέρνησης και στη βάση επιστημονικών δεδομένων των τεχνοοικονομικών μελετών που έγιναν, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

Αυτή, προσθέτει, ήταν και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο αποτελούσε προϊόν μακράς διαβούλευσης των τοπικών αρχών με το Υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία σε δύο ξεχωριστές Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης Δήμων.

«Ωστόσο, παρατηρούμε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο θέτουν σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας», υπογραμμίζει ο Νίκος Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι, για το λόγο αυτό, η Ένωση Δήμων, με ομόφωνη απόφαση, κάλεσε Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα να διατηρήσουν τις βασικές θέσεις του νομοσχεδίου ώστε η μεταρρυθμιστική προσπάθεια να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Το μείζον είναι να προχωρήσουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώσιμη, αποτελεσματική και λειτουργική προς όφελος της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση