ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο Αρακαπάς κάηκε σε 10 λεπτά» - Έτσι επεκτάθηκε η φονική πυρκαγιά

Κάηκαν 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα αναφέρει στην «Κ», ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου

Της Άντρης Θρασυβούλου

Συγκλονισμένος δηλώνει στην «Κ», ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ο οποίος εμφανίζεται παράλληλα αισιόδοξος ότι μέχρι τις 5 το μεσημέρι της Κυριακής (4/7) η φονική πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από τον Αρακαπά και επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές αφήνοντας πίσω της τεράστια καταστροφή αλλά και ανθρώπινες απώλειες, θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης απομακρύνεται λόγω των καιρικών συνθηκών. Φυσικά αυτό σημειώνεται με κάθε επιφύλαξη.

Μιλώντας για την τεράστια έκταση που έλαβε η πυρκαγιά η οποία χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως η χειρότερη στην ιστορία της Κύπρου, ο κ. Αλεξάνδρου, είπε ότι έχουν καεί συνολικά 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ταχύτητα με την οποία η φωτιά επεκτείνετο από το Σάββατο (4/7) ήταν τεράστια. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε ότι «ο Αρακαπάς κάηκε σε 10 λεπτά».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα όχι λόγω των καιρικών συνθηκών. «Ήταν η τοπογραφική διαμόρφωση της περιοχής και η βλάστηση η οποία συνέτεινε στην επέκταση της φωτιάς. Ήταν τόσο γρήγορη η επέκταση. Έγινε μια οριζόντια επέκταση 8 χιλιομέτρων και η φωτιά δημιούργησε μια περίμετρο 35-40 χιλιομέτρων. Είναι σαν να φυλάς σύνορα με τον εχθρό σε μήκος 40 χιλιομέτρων». Ο κ. Αλεξάνδρου πρόσθεσε ότι σε χρονικό διάστημα 5 ωρών η φωτιά κατεύκασε την τριπλάσια έκταση που κάηκε τον Ιούνιο του 2016 στην πυρκαγιά της Σολέας η οποία μαινόταν για τέσσερις ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση