ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οδού: Καταστράφηκε ολοσχερώς και η παραγωγή

Σχεδόν στο 100% έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά οι σοδειές ντομάτας, φθαρτών και μελιού

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ολοκληρωτική η καταστροφή της παραγωγής στην Οδού. Μιλώντας στην «Κ» ο διευθυντής της εταιρείας Βασιλική Γη (90% των παραγωγών στην Οδού), οργάνωση η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Γεωργικής Καλλιέργειας στα βραβεία ποιότητας Γαστρονόμος, περιέγραψε πώς οι πρώιμες καλλιέργειες έχουν καταστραφεί σχεδόν στο 100%, την στιγμή που ήταν έτοιμες για συγκομιδή. Θερμοκήπια, γεωργικά μηχανήματα, εξοπλισμός μελισσοκομίας όλα έχουν καεί και η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

«Σε μια πρώτη εκτίμηση, δεν υπάρχει ελπίδα για τη φετινή παραγωγή σε φθαρτά για την κοινότητα- δηλαδή γύρω στους 1600 τόνους τον χρόνο. Ολοκληρωτική φαίνεται να είναι η καταστροφή και στην παραγωγή μελιού, ενώ έχουν επηρεαστεί σημαντικά οι καλλιέργειες εσπεριδοειδών και φυλλοβόλων» αναφέρει.

«Χρειάζεται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ μόνο για τους παραγωγούς της Οδού. Είναι σαν να κλείνουμε τον διακόπτη της παραγωγής για ένα ολόκληρο χρόνο», ανέφερε ο Πάτερ Ανδρέας Σωφρονίου ιερέας της κοινότητας και παραγωγός στην οργάνωση Βασιλική Γη.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το κράτος θα σταθεί αρωγός και θα στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, η οποία αντιμετωπίζει λόγω της μορφολογίας του εδάφους της, αντικειμενικές δυσκολίες στην ανάπτυξη της παραγωγής. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, τα μέτρα για στήριξη των πληγέντων θα ανακοινωθούν την προσεχή Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση