ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι πυρκαγιές στα πρώτα θέματα του ξένου Τύπου

Στα διεθνή ΜΜΕ το κάλεσμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνδρομή στις πυρκαγιές από ΕΕ και Ισραήλ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Koμισιόν η Κύπρος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και ζήτησε συνδρομή για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Λεμεσού. Η είδηση της καταστροφικής πυρκαγιάς και η δραματική έκκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια από το εξωτερικό στην προσπάθεια κατάσβεσης της, ήταν από χθες στις κύριες ειδήσεις στον διεθνή Τύπο, με εκτενή δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό.

Reuters

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται στην βοήθεια της ΕΕ για την κατάσβεση της τεράστιας δασικής πυρκαγιάς. Αναφέρεται σε δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροής για την βοήθεια η οποία έχει σταλεί από την Ελλάφα και την ετοιμότητα παροχής βοήθειας από την Ιταλία. Επίσης, σύμφωνα με δήλωση της Κομισιόν, έχει ενεργοποιηθεί ο Copernicus δορυφόρος έκτακτης ανάγκης της ΕΕ ώστε να παρέχει χάρτες αξιολόγησης ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

BBC

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρεται επίσης στο αίτημα βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια από το εξωτερικό, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Περιγράφεται ως η χειρότερη στην ιστορία του νησιού. Αναφέρει ότι τις προηγούμενες μέρες η Κύπρος ήταν σε κλοιό καύσωνα, ενώ τονίζει ότι αν και η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει την συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, η σύνδεση οποιουδήποτε γεγονότος με την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι περίπλοκη.


Ανάλογα δημοσιεύματα έχουν αναρτηθεί στις τελευταίες ώρες σε Associated Press και Washington Post.

Associated Press


Washington Post

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση