ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:56
 

Πάφος: Μηνύματα ότι πράσινο και ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρχουν

O Πρόεδρος του ομίλου Μιχαλάκης Λεπτός ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει και μπορεί να γίνει κέντρο υπηρεσιών για την γύρω περιοχή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το μήνυμα ότι πράσινο και ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν, στάλθηκε από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, το Σάββατο.

Πρόκειται για διήμερη διοργάνωση από τον όμιλο εταιρειών Λεπτός στο πλαίσιο της οποίας σήμερα πραγματοποιείται δεντροφύτευση στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης χθες βράδυ, ο Πρόεδρος του ομίλου Μιχαλάκης Λεπτός ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει και μπορεί να γίνει κέντρο υπηρεσιών για την γύρω περιοχή, όπως είναι το Ισραήλ και  να προχωρήσει στην ανάπτυξη πέραν από τον τουρισμό  στην υγεία και την εκπαίδευση.

Ενδεικτικά ανέφερε πως  η παρουσία των φοιτητών είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο λέγοντας  πως τα κατεχόμενα έχουν 100 χιλ. φοιτητές, ενώ στην ΚΔ οι φοιτητές ανέρχονται περίπου σε 20 χιλ. περίπου. Εκτίμησε ωστόσο, πως υπάρχει περιθώριο εξέλιξης.

Ο κ. Λεπτός αναφέρθηκε επίσης στην ευαισθητοποίηση του ομίλου για το πράσινο σημειώνοντας πως σε όλες τις αναπτύξεις του ομίλου το πράσινο δεσπόζει παντού.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης τύπου ο κ. Λεπτός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημειώνοντας πως η Κύπρος διέρχεται σήμερα μια μεταβατική περίοδο σε θέματα οικονομίας, μεταλλάσσεται από την Κύπρο του resort, της μικρής, της εξοχής, της ησυχίας, σε κάποιες περιοχές όπως η Λεμεσός πιο έντονα.

Στο θέμα των πολυόροφων κτιρίων ο κ. Λεπτός είπε πως δεν είναι αυτοσκοπός, σημειώνοντας πως έχει περιοχές που τα ψηλά κτίρια δεν ενοχλούν αλλά και άλλες που ενοχλούν.  Πρόσθεσε δε, πως με την κρίση η Κύπρος έχει καταστεί μια πιο ελεύθερη οικονομία σε επενδύσεις από ξένους. Αποταθήκαμε συνέχισε, στον έξω κόσμο και σε περιοχές που ούτε το φανταζόμασταν. Η κυπριακή οικονομία είπε κινήθηκε προς τις σωστές κατευθύνσεις και έφερε αυτά τα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ακολούθησε η επίδοση τιμητικών πλακετών  στον Διευθυντή του ΚΥΠΕ Γιώργο Πενηνταέξ, στην Ντόρα Χριστοδούλου δημοσιογράφο της εφημερίδας Φιλελεύθερος και ιδιοκτήτρια του Pafosnet, και στον Πέτρο Μελαΐση Εκδότη της εφημερίδας Ταχυδρόμος και δημοσιογράφο του Sigma Tv.

Στην συνέχεια ακολούθησε έκθεση Ρετρό Φωτογραφίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Α. Δημητριάδης στην «Κ» - Πώς οι 6.082 ιδιοκτήτες γης μπορούν να σώσουν το Βαρώσι

«Μετα που λογω των ενεργειων του κυριου δημητριαδη το ευρωπαικο δικαστηριο και το διεθνες δεν δέχονται ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  00:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X