ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πανεπιστήμιο Κύπρου - Γνώση, έρευνα, καινοτομία

Στην κατάταξη Times Higher Education World University Rankings 2023, βρίσκεται στα κορυφαία 401-500 πανεπιστήμια του κόσμου και στα πρώτα 99 των πανεπιστημίων με λιγότερα από 50 χρόνια ζωής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πέραν του υψηλού επιπέδου διδασκαλίας που προσφέρει, είναι ένα ερευνητικό ίδρυμα αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο. Από την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διανύει μία συνεχή επιτυχημένη ανοδική πορεία με τις πρόσφατες διεθνείς κατατάξεις να το κατατάσσουν στα κορυφαία 401-500 πανεπιστήμια του κόσμου (Times Higher Education World University Rankings) και στα πρώτα 99 των πανεπιστημίων με λιγότερα από 50 χρόνια ζωής.

Ο παγκόσμιος οργανισμός QS World University Rankings κατέταξε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 53ή θέση στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region) και πρόσφατα το μοναδικό στην Κύπρο ανάμεσα στα 501-550 πανεπιστήμια σε ζητήματα βιωσιμότητας και αειφόρου ανάπτυξης (QS Sustainability Rankings)∙ είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου το μοναδικό ανώτατο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας που κατατάσσεται στη συνολική κατάταξη QS ανάμεσα στα καλύτερα 473 πανεπιστήμια παγκοσμίως. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που συγκαταλέγεται στα κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια διεθνώς σύμφωνα με την κατάταξη της Σαγκάης. Προσανατολισμένο στη διεθνοποίηση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει ενεργά στη συμμαχία των νέων πανεπιστημίων για το μέλλον της Ευρώπης - YUFE, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός εκ των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων».

Απόφοιτοι/ες του γίνονται σταθερά δεκτοί/ές για μεταπτυχιακή φοίτηση σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου

Επικεντρωμένο στη γνώση, την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνεισφορά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 ως το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το 1992 και 1997 αντιστοίχως. Η κυπριακή κοινωνία το έχει αγκαλιάσει, ενώ έχει κτίσει σημαντικές συνέργειες και γέφυρες επικοινωνίας με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως κεντρικός εθνικός φορέας τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, στηρίζει τη μετάβαση των αποφοίτων από το ακαδημαϊκό στο επαγγελματικό περιβάλλον με τη δημιουργία ευκαιριών προσωρινής εργοδότησης ή/και τοποθέτησης φοιτητών και νέων επιστημόνων, αλλά και τη συνεχή ανάπτυξή τους με την παροχή ποιοτικών προγραμμάτων δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση. Απόφοιτοι/ες του γίνονται σταθερά δεκτοί/ές για μεταπτυχιακή φοίτηση σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου και παραμένουν πρώτες/τοι στις προτιμήσεις των εργοδοτών κυρίως εντός της Κύπρου, αλλά και εκτός.

Απόδειξη του κύρους του πτυχίου αποτελούν ευρήματα έρευνας για τους απόφοιτούς/ές του που ανέδειξαν ότι:

• Το 95.4% εργάζονται μετά την αποφοίτηση, ενώ το 55.4% εργαζόταν και κατά τη διάρκεια των σπουδών.
• Η πλειοψηφία αυτών αναλαμβάνουν καθήκοντα μόνιμης σύμβασης (83.1%) και πλήρους απασχόλησης (89.1%).
• Το 83.4% των αποφοίτων δηλώνουν ότι οι σπουδές τους είναι χρήσιμες για τη διεκπεραίωση των σημερινών τους εργασιακών καθηκόντων.
• Ποσοστό 30% βρίσκουν εργασία σε τρείς μήνες μετά την αποφοίτηση.

Το Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε όλα τα Τμήματα www.ucy.ac.cy.

 

Προπτυχιακές Σπουδές

H πλειονότητα των νεοεισερχόμενων φοιτητών/ριών του Πανεπιστημίου Κύπρου εισάγεται με τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Άλλοι τρόποι εισδοχής στα προπτυχιακά προγράμματα περιλαμβάνουν την εισδοχή με Διεθνείς Εξετάσεις, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Ειδικά Κριτήρια μέσω Παγκυπρίων Εξετάσεων, Μετεγγραφές και Δεύτερο Πτυχίο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/aasw. Δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους Κύπριους και Ευρωπαίους φοιτητές/ριες, ενώ για τους/ις φοιτητές/ριες από τρίτες χώρες, αυτά ανέρχονται στις €3.417 ανά εξάμηνο.

 

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Γιατί μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;
• Δημόσια ποιοτική παιδεία με διεθνή απήχηση
• Διεθνή ακαδημαϊκή αριστεία στη διδασκαλία και στην έρευνα
• Αναγνωρισμένα πτυχία με διεθνές κύρος
• Χαμηλά δίδακτρα και υποτροφίες
• Συμμετοχή των φοιτητών/ριών σε ερευνητικά προγράμματα
• Διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό
• 100+ ενδιαφέροντα, καινοτόμα, και επαγγελματικώς στοχευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα
• Στήριξη και καθοδήγηση των φοιτητών/ριών
• Πλούσια υποδομή και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
• Εξ ολοκλήρου επιλογή παρακολούθησης προγραμμάτων σε άλλες γλώσσες
• Υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.

Απόφοιτοι/ες εργοδοτούνται σε εταιρείες και οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας και σταδιοδρομούν ακαδημαϊκά σε πανεπιστήμια εγνωσμένου κύρους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα κριτήρια εισαγωγής βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών http://www.ucy.ac.cy/graduateschool/el/.

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο πλαίσιο ενημέρωσης των υποψηφίων φοιτητών/τριών διοργανώνει την Ημέρα Γνωριμίας (Open Day) με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου 2023, από τις 14:00 μέχρι τις 19:00 στην Πανεπιστημιούπολη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πανεπιστήμιο Κύπρου | University Of Cyprus
Τηλ.: (+357) 22894000
Ηλ. Ταχ.: info@ucy.ac.cy
www.ucy.ac.cy
Facebook (ΣΗΜΑ) @UniversityOfCyprus
Twitter (ΣΗΜΑ) @UCYOfficial
Linkedin (ΣΗΜΑ) @university-of-cyprus
Youtube (ΣΗΜΑ) @UNIVERSITYOFCYPRUS
Instagram (ΣΗΜΑ) @universityofcyprus

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση