ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τεστ για πανδημία το άνοιγμα Δημοτικών

Το κλείσιμο σχολικών μονάδων, η αντίδραση σε πιθανή έξαρση της πανδημίας στην εκπαίδευση – Αργούν οι υγειονομικές χαλαρώσεις

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει ενδεχομένως το δυνατότερο τεστ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των προστατευτικών μέτρων για ομαλή επάνοδο χιλιάδων μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Για τις επόμενες 15 ημέρες η ομάδα διαχείρισης της πανδημίας θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να προλάβει τυχόν έξαρση της πανδημίας στις σχολικές μονάδες, ένα ενδεχόμενο που προκαλεί προβληματισμό σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Στην Κύπρο οι αρμόδιες υπηρεσίες ανησυχούν για τυχόν επανάληψη καταστάσεων του παρελθόντος, μιας και οι σχολικές μονάδες αποδείχθηκαν σοβαρή εστία διασποράς του ιού στην κοινότητα. Μια πρώτη εικόνα για το επιδημιολογικό αποτύπωμα ανοίγματος της εκπαίδευσης θα υπάρχει ένα δεκαήμερο μετά. Υπό τις περιστάσεις το καλύτερο σενάριο φαντάζει η σταθεροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης. Οι επιδημιολόγοι επικεντρώνουν την προσοχή τους στην απουσία εμβολιαστικής κάλυψης στους μικρούς μαθητές, η σημασία της οποίας θα παρακολουθείται επισταμένως.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Απόστολου Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση