ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγγλική Σχολή: Με ανακοίνωση 6 σημείων τοποθετείται ο σύνδεσμος γονέων

Στόχος η προστασία των παιδιών μας από παρεμβάσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωσή έξι σημείων ο Σύνδεσμος Γονέων της Αγγλικής Σχολής τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 26.07.2022. Ο Σύνδεσμος Γονέων δηλώνει μεταξύ άλλων την αποφασιστικότητα του για να προστατεύσει τα παιδιά από παρεμβάσεις οι οποίες έχουν κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά

1. Στηρίζουμε απόλυτα το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Σχολείου στην άσκηση του νόμιμου δικαιώματος του Σχολείου να ελέγχει τη συμμόρφωση και την τήρηση των κανονισμών του από κάθε μέλος του προσωπικού του.

2. Η Αγγλική Σχολή αποτελεί σχολείο της ιδιωτικής εκπαίδευσης το οποίο συντηρείται σχεδόν εξολοκλήρου από τα δίδακτρα που καταβάλλουμε ως γονείς.

3. Η οποιαδήποτε έξωθεν ανάμειξη στα εσωτερικά του Σχολείου, ιδιαίτερα όταν καθοδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες δεν έχουν σχέση με το καλώς νοούμενο συμφέρον των 1.100 μαθητών του, προκαλεί τεράστια ζημιά στο Σχολείο και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας και θα πρέπει να σταματήσει.

4. Οι συνεχείς συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφορικά με ένα θέμα που αποτελεί καθαρά θέμα εσωτερικών κανονισμών του Σχολείου, και οι επιθέσεις κατά του Σχολείου, της Διοίκησης και των γονιών, μόνο ζημιά προκαλεί στο Σχολείο και τους μαθητές του. Καλούμε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας να σταματήσουν να επιχειρούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του Σχολείου με το να προσπαθούν να εξαναγκάσουν την Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του σε συγκεκριμένες αποφάσεις, με στόχο την ικανοποίηση ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων και όχι στη διασφάλιση των συμφερόντων του Σχολείου και των μαθητών του.

5. Σημειώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου παρευρέθηκε σε όλες τις διαμεσολαβητικές διαδικασίες του Υπουργείου Εργασίας σε αντίθεση με τα όσα λέχθηκαν από μέλη της Επιτροπής.

6. Σημειώνουμε επίσης ότι με αποφάσεις τους, η Επίτροπος Διοίκησης και ο Γενικός Εισαγγελέας έκριναν αβάσιμες και ανυπόστατες όλες τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν εναντίων της Διεύθυνσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου δικαιώνοντας παράλληλα τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου και επιβεβαιώνοντας τον κακόπιστο χαρακτήρα των καταγγελιών αυτών.

Θέλουμε να καταστήσουμε απόλυτα σαφές σε όλους, εντός και εκτός του Σχολείου, ότι ως οι γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το Σχολείο και τα παιδιά μας από κάθε παρέμβαση η οποία υποκινείται από ιδιοτελείς πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες και ότι κάθε ενέργεια από παράγοντες εντός ή εκτός του Σχολείου η οποία τείνει να ανατρέψει την ομαλή λειτουργία του βλάπτοντας έτσι σοβαρά τα παιδιά μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σθεναρή αντίδραση των οργανωμένων γονιών του Σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση