ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανησυχία για ταξίδι μαθητών του λυκείου Ακρόπολης στην Ιταλία

Το Υπουργείο Υγείας καθησυχάζει, λέγοντας ότι η εκδρομή δεν εμπίπτει στις κρίσιμες ημερομηνίες

Του Γιάννου Λύτρα

Η πρόσφατη εκδρομή γονέων και μαθητών της Γ’ τάξης του λυκείου Ακρόπολης στην Ιταλία και, συγκεκριμένα στις πόλεις Σιένα, Μιλάνο και Φλωρεντία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των μαθητών, ωστόσο, πηγές από το Υπουργείο Υγείας καθησυχάζουν λόγω των ημερομηνιών κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εκδρομή. Το ταξίδι διοργανώθηκε από τον σύνδεσμο γονέων του σχολείου, το οποίο δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή, όπως ούτε και το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή, μέσω της «Κ», πηγές από το Υπουργείο Υγείας καθησυχάζουν την κοινή γνώμη και ειδικά το σχολείο.

Το ταξίδι των μαθητών πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 12 και 16 Φεβρουαρίου, μερικές μέρες προτού η Ιταλία ενταχθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις χώρες υψηλού κινδύνου, αλλά και προτού ο COVID-19 εξαπλωθεί στην χώρα. Ως εκ τούτου, πηγές από το Υπουργείο Υγείας ανέφεραν στην «Κ» ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός, καθώς το ταξίδι των μαθητών και των γονέων δεν συμπίπτει με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο νέος κορωνοϊός εξαπλώθηκε, προκαλώντας αριθμό θανάτων. Ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου δεν διαπιστώνει ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το ταξίδι πραγματοποιήθηκε πριν από την «έκρηξη» του ιού. Όπως πληροφορούμαστε, ο σύνδεσμος έχει λάβει, απλώς, το ενημερωτικό υλικό που αποστέλλεται στους πολίτες για τα μέτρα προστασίας εναντίον του κορωνοϊού, ωστόσο δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας.

Ανησυχία οργανωμένων γονέων

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, μιλώντας στην «Κ», εξέφρασε την ανησυχία του για τις εκδρομές των μαθητών και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί παράταση στην καταβολή των πληρωμών εκ μέρους των γονέων, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό. Σε σχέση με την εκδρομή των μαθητών και γονέων του λυκείου Ακροπόλεως, είπε ότι είχε λάβει γνώση για το ταξίδι στην Ιταλία, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα μέρη που ταξίδεψαν, ακόμα και αν αυτό έγινε πριν από το ξέσπασμα του ιού στην χώρα.

Σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στα σχολεία, ο κ. Διονυσίου είπε ότι πρέπει να τοποθετηθούν υγρά αντισηπτικά σε διάφορα σημεία, προκειμένου να πλένουν συστηματικά τα χέρια οι μαθητές και το προσωπικό. Ερωτηθείς για τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών και για το αν ο ίδιος ανησυχεί, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΓΟΜΕ ανέφερε έχει γίνει προγραμματισμός για Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Κροατία, το Πάσχα και το καλοκαίρι. Επίσης, είναι προγραμματισμένο κι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο στις 11 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου 30 παιδιά, θα συμμετάσχουν και θα μεταβούν μέσω Αθήνας. Αφού είναι το Υπουργείο Παιδείας ο διοργανωτής των ταξιδιών, πρέπει να λάβει την απόφαση όπως δώσει παράταση στην καταβολή του δεύτερου μέρους της πληρωμής για το ταξίδι των παιδιών, από τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 4 Μαρτίου για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ο κ. Διονυσίου. Εξήγησε ότι η πρότασή του βασίζεται στο ότι το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις, καθώς η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό είναι ρευστή και αλλάζει συνεχώς. Αν δεν δοθεί η παράταση και ληφθεί η απόφαση για ακύρωση του ταξιδιού, οι γονείς θα χάσουν τα λεφτά που κατέβαλαν, εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκπαίδευση  |  Υγεία  |  Ευρώπη  |  Coronavirus  |  Κίνα  |  Ασία  |  ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση