ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοικτό σε διάλογο δηλώνει το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής

Το πρωταρχικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής παρέμεινε και παραμένει το συμφέρον των μαθητών, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΣ της Σχολής

ΚΥΠΕ

Το πρωταρχικό μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης της Αγγλικής Σχολής παρέμεινε και παραμένει το συμφέρον των μαθητών και η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το ΔΣ και η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής αναφέρουν ότι είναι μετά λύπης που έχουν παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες την απεργία της Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA).

To Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής, σημειώνεται, από την ημέρα ανακοίνωσης των απεργιακών μέτρων εξέφρασε την επιθυμία του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ESSA ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας.

«Το Υπουργείο Εργασίας την 30η Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη ημέρα απεργίας, εξέδωσε ανακοίνωση ότι η απεργία της ESSA ήταν παράτυπη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής προσήλθε στο Υπουργείο Εργασίας την 4η Οκτωβρίου 2021 ως η πρόσκληση του Υπουργείου ενώ την ίδια ώρα η ESSA συνέχισε τα απεργιακά μέτρα», προστίθεται.

Περαιτέρω το ΔΣ και η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της ΕSSA κατά την 28 Σεπτεμβρίου 2021, απέστειλε μήνυμα σε όλους του γονείς των μαθητών της Αγγλικής Σχολής. «Επειδή η εν λόγω πράξη παραβίαζε προσωπικά δεδομένα με βάση τόσο την Πολιτική του Σχολείου όσο και το Νόμο για τα οποία η Αγγλική Σχολή έγινε αποδέκτης παραπόνων, η Αγγλική Σχολή προέβηκε καθηκόντως σε διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και την ίδια ώρα έθεσε σε διαθεσιμότητα το μέλος του Προσωπικού λόγω της σοβαρότητας της πράξης. Παράλληλα η Αγγλική Σχολή ενημέρωσε την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη εν λόγω διερεύνηση», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι κατόπιν διεξαγωγής της σχετικής διερεύνησης, η Επιτροπή Διερεύνησης η οποία συστάθηκε για αυτό το λόγο και με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της Αγγλικής Σχολής διαπίστωσε τη διάπραξη σοβαρού πειθαρχικού αδικήματος από το εν λόγω μέλος του προσωπικού και σύστησε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής την απόφαση για απόλυση.

Η απόφαση διεξαγωγής πειθαρχικής έρευνας, αναφέρεται, καμία σχέση έχει με την ιδιότητα του μέλους του Προσωπικού ή το δικαίωμα του συνδικαλισμού.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλική Σχολής απέστειλε και επίσημα πρόσκληση προς την ESSA για έναρξη διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση