ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντεπίθεση Προδρόμου για προδημοτική: Τα «ρίχνει» στη Βουλή

Η προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών θα ήταν ήδη γεγονός, εάν είχε εγκριθεί το νομοσχέδιο αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ευθύνες καταλογίζει στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου αναφορικά με δημόσιες τοποθετήσεις για τη ματαίωση της επέκτασης της προδημοτικής εκπαίδευσης. Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :«Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας απλώς υπενθυμίζει ότι η προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών θα ήταν ήδη γεγονός, εάν είχε εγκριθεί το νομοσχέδιο που εξαρχής κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε σχέση με τοποθετήσεις που γίνονται δημόσια για τη ματαίωση της επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας απλώς υπενθυμίζει ότι η προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών θα ήταν ήδη γεγονός, εάν είχε εγκριθεί το νομοσχέδιο που εξαρχής κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πρόβλημα υπήρξε εξαιτίας καθαρά αντισυνταγματικών διατάξεων που πρόσθεσαν ορισμένες κοινοβουλευτικές δυνάμεις στη Βουλή.

Είναι επίσης γεγονός ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός που έγινε για την επέκταση εξαιτίας της άρνησης των ίδιων πολιτικών δυνάμεων να αποδεχτούν την αναπομπή του αντισυνταγματικού νόμου που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας.

Με αυτή την άρνηση των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και τη δική τους υπαιτιότητα, ταυτόχρονα ακυρώθηκε και η δυνατότητα που είχε εξασφαλισθεί για χρηματοδότηση της μεταβατικής περιόδου για την επέκταση από ευρωπαϊκό σχέδιο με κονδύλια 12,2 εκατομμυρίων ευρώ -αφού τόσο κάποιοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ όσο και του ΑΚΕΛ απαξιωτικά την έκριναν ως «κουπόνια».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση