ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Απανωτές συναντήσεις για τις διαφωνίες στην Παιδεία

Σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας κατέρχονται την Πέμπτη μαθητές και φοιτητές

Τρέχουν οι εξελίξεις στην παιδεία με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και την εφαρμογή του μέτρου κάρτας εισόδου – εξόδου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βρίσκονται στο επίκεντρο διαφωνιών. Υπενθυμίζεται πως μέσω εγκυκλίου που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο μήνα ζητήθηκε από τις γραμματείες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας όπως εκδώσουν κάρτες εισόδου - εξόδου για να ελέγχετε ποιος εισέρχεται και ποιος εξέρχεται των σχολικών χώρων, ωστόσο η εν λόγω ενέργεια έφερε τις αντιδράσεις της ΠΟΕΔ η οποία απάντησε με δική της εγκύκλιο στην οποία προέτρεπε τα μέλη της (εκπαιδευτικούς) να μην εφαρμόσουν το μέτρο.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής οργάνωσης, από τη στιγμή που δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα ασφαλείας των περιφράξεων και των θυροτηλεφώνων το μέτρο της κάρτας θα είναι αχρείαστο. Από εκεί και πέρα προκειμένου να βρουν μια μέση λύση ΠΟΕΔ και Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης, πραγματοποίησαν συνάντηση ούτως ώστε να συζητήσουν το όλο θέμα και να εξευρεθούν συγκλίσεις. Όπως πληροφορείται η «Κ» η συνάντηση των δύο πλευρών διεξήχθη σε καλό κλίμα με την ΠΟΕΔ να εκφράζει στο κ. Μαρκάτζιη τις διαφωνίες και τους προβληματισμούς της. Άλλωστε οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου τις προσεχείς ημέρες για να διαφανεί ποια κατάληξη θα έχει η διαφωνία τους επί του μέτρου.

Τετράμηνες εξετάσεις

Από εκεί που παρέμεινα στη συνάντηση της περασμένης βδομάδας θα συνεχίσουν τον διάλογο ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΣΕΜ, Οργανωμένοι γονείς Μέσης, Διευθυντές Μέσης και Παιδοβουλή. Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συναντηθούν εντός της βδομάδας ούτως ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος επί των τριών προτάσεων των Οργανωμένων γονέων, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΠΣΕΜ, για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Όπως πληροφορείται η «Κ», οι εμπλεκόμενοι φορείς ευελπιστούν πως θα συμφωνήσουν στα πλείστα εκ των σημείων προκειμένου στη συνάντηση της Παρασκευής με το Υπουργείο Παιδείας να κατέλθουν με κοινή αντιπρόταση.

Αν δεν επιτευχθεί αυτό η κάθε πλευρά αναμένεται να μεταβεί στη συνάντηση με τη δική της πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ των ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΣΕΜ και Οργανωμένων γονέων, υπάρχουν αρκετές συγκλίσεις, ωστόσο σημείο διαφωνίας φαίνεται να είναι το κατά πόσο τα διαγωνίσματα θα ετοιμάζονται κεντρικά ή τοπικά σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά. 

Πορεία διαμαρτυρίας

Αγριεύει όλο και περισσότερο το σκηνικό στην Παιδείας όσον αφορά το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή. Το μαθητικό κίνημα (ΠΣΕΜ) μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας αποκάλυψε πως θα συμμετάσχει στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη η ΠΟΦΕΝ, διαμαρτυρόμενοι για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο αλλά και συνάμα για τους χειρισμούς του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαουρή, εν μέσω διαλόγου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ, με αφορμή τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας στη συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρνακας, για την οποία αναφέρει ότι «δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να κάνει ένα διάλογο κωφών όσο αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης των μαθητών», η ΠΣΕΜ εκφράζει την αγανάκτησή της, αφού όπως αναφέρει «ενώ βρισκόμαστε σε διάλογο για το σχέδιο αξιολόγησης του μαθητή, ενώ σχεδόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν την αντίθεση τους με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο ενώπιον της Επιτροπής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενόψει της συνάντησης στις 8 Φεβρουαρίου το Υπουργείο επιμένει για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο».

«O ίδιος ο Υπουργός», σημειώνει, «ένιωσε την ανάγκη να παρευρεθεί στη συνδιάσκεψη της ΕΣΕΜ Λάρνακας για να ενημερώσει τους μαθητές για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και για την αξιολόγηση του μαθητή ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος των αρμόδιων φορέων με την Επιτροπή Αξιολόγησης του Μαθητή. Το Υπουργείο έπεσε και πάλι σε αντιφάσεις, ενώ ακούστηκαν πράγματα, που δεν ειπώθηκαν ούτε δόθηκαν ποτέ γραπτώς στη ΠΣΕΜ στις συναντήσεις μας με το Υπουργείο».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X