ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποκατάσταση των μισθών συζήτησαν ΥΠΟΙΚ-Εκπαιδευτικές οργανώσεις

Συμφώνησαν ολοκλήρωση του διαλόγου στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ολοκλήρωση του διαλόγου στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα συμφώνησαν Υπουργείο Οικονομικών και Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, σε χθεσινή συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστο Πατσαλίδη.
 
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για υλοποίηση όλων όσων προνοούνται στη Συμφωνία Πλαίσιο 2017-2018 που υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018: παραχώρηση γενικών αυξήσεων, συνταξιοδοτικά νεοεισερχομένων, σταδιακή άρση των αποκοπών και πλήρης αποκατάσταση των μισθών, κατάργηση των επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στις περιπτώσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων.
 
Αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης ήταν ο καθορισμός των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, αλλά και των αντίστοιχων χρονοδιαγραμμάτων.
 
Συγκεκριμένα, θα κατατεθεί το συντομότερο από την επίσημη πλευρά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή και πλήρη αποκατάσταση των μισθών, η διαβούλευση με στόχο την παραχώρηση συμφωνημένων γενικών αυξήσεων θα συνεχιστεί με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η  Μαΐου 2018 και η Κυβέρνηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσει την πρότασή της για το ύψος των γενικών αυξήσεων καθώς επίσης τον τρόπο καταβολής και τη χρονική περίοδο για την οποία θα καταβληθούν, ως βάση  για διαπραγμάτευση. 
 
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για τη σύσταση Ad Hoc Επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με όλες τις παραμέτρους και λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επιβολή επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων, αλλά  και των ιδιαιτεροτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η Επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της το συντομότερο δυνατό, ώστε μέχρι την 31η  Μαΐου 2018 να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Επιπρόσθετα, ο διάλογος για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα/ωφελήματα των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών συνεχίζεται και πολύ σύντομα θα διευθετηθεί νέα συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, στην παρουσία και των Αναλογιστικών τους Συμβούλων, έτσι ώστε να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για την πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας.
 
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επανέλαβαν τη θέση τους για ένταξη και των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών στο επαγγελματικό σχέδιο που ισχύει για όλους τους εν υπηρεσία εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα προβληματισμούς και επιφυλάξεις για την προσπάθεια ένταξής τους σε Ταμείο Προνοίας.
 
Δήλωσαν, επίσης, ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν εποικοδομητικά στον διάλογο που διεξάγεται, με απώτερο σκοπό στις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν να συνυπολογιστούν σημαντικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί (π.χ. προϋπάρχουσα υπηρεσία υπό το καθεστώς συμβασιούχων κ.ά.).
 
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ εξέφρασαν, τέλος, την ετοιμότητά τους για ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή στον διάλογο επί όλων των πιο πάνω θεμάτων και ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε παρεκτροπή από τη δεδηλωμένη πρόθεση όλων για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X