ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισαν να εντοπίζονται κρούσματα σε σχολεία

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου έχουν αρχίσει να εντοπίζονται κρούσματα σε Λύκεια.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μικρός αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε σε Λύκεια σε Πάφο και Λευκωσία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είναι 3-4 ενώ από πλευράς Υπουργείου Παιδείας δεν σχολιάζεται το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος δηλώνει στην «Κ» ότι λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, τα κρούσματα που προκύπτουν ανησυχούν και προβληματίζουν ακόμη περισσότερο.

Όπως ανέφερε ο κ. Διονυσίου, δεν αντικρίζεται αρνητικά το ενδεχόμενο της επιστροφής όλων των μαθητών στα θρανία, ωστόσο, ο προβληματισμός κυριαρχεί καθώς εάν προκύψουν αρκετά κρούσματα στις σχολικές μονάδες, δύναται να τεθεί το απευχόμενο σενάριο εκ νέου κλεισίματος σχολικών μονάδων. Κάτι τέτοιο ιδιαίτερα για τους τελειόφοιτους, θα ήταν άκρως αρνητικό, σημείωσε ο κ, Διονυσίου.

Στο μεταξύ το ζήτημα της επιστροφής όλων των μαθητών στις σχολικές αίθουσες φαίνεται να προκρίνεται από τους επιστήμονες αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οριστικοποιούνται οι εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τις χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων που θα βρεθούν ενώπιον της κυβέρνησης και θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Μαρτίου. Η γενική αντίληψη που επικρατεί είναι οι χαλαρώσεις γίνουν κλιμακωτά ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία των πολιτικών Αρχηγών και των μελών της επιστημονικής επιτροπής ενώ την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει και ανακοινώνει τις τελικές αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση