ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

Την Τετάρτη οι μαθητές καλούνται να ταχθούν υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου μέτρου αντίδρασης στα Τετράμηνα

Του Γιάννου Λύτρα

Μετά την δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι μαθητές από όλες τις επαρχίες, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η ΠΣΕΜ, διά του Προέδρου της, Γιάννη Λαπήθιου, διεμήνυε ότι θα ανέμενε τις αντιδράσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, προτού λάβει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα αντίδρασης. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το αίτημα της Επιτροπής δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι μαθητές να καλούνται να κάνουν το επόμενο βήμα και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους. Ως εκ τούτου, η ΠΣΕΜ, μέσω των Κεντρικών Μαθητικών Συμβουλίων των σχολείων, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου δημοψήφισμα, ώστε οι μαθητές να δηλώσουν αν θα στηρίξουν το μέτρο που προτείνει το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Μέσω ανακοίνωσης η οποία κοινοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, η ΠΣΕΜ καλεί «το μαθητικό κίνημα ενωμένα και συλλογικά να αποφασίσει για το πως θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας για να τροποποιήσει τη νομοθεσία, να καταργήσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφώσει τον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή ώστε να έχει στο επίκεντρο του την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη και όχι τον βαθμό». Στην συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρεται στον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ως εξής: «τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια να αναλάβουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να συλλέξουν τα ψηφοδέλτια και να τα παραδώσουν στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ. Τα ψηφοδέλτια θα δοθούν στα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια από μέλη της Γραμματείας της ΠΣΕΜ. Τα ΚΜΣ θα έχουν την ευθύνη να διεξάγουν το δημοψήφισμα σε όλες τις τάξεις κατά την 3η περίοδο. Μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα δώσουν τα ψηφοδέλτια σε εκπροσώπους της ΠΣΕΜ.

Ψηφίζουμε με:

ή Χ ή +

Ερώτημα: Συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέσο πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;»

Έτοιμοι για περισσότερα

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, είπε ότι 17 χιλιάδες ψηφοδέλτια αναμένεται να διανεμηθούν παγκύπρια, με τα αποτελέσματα να αναμένεται ότι θα είναι διαθέσιμα το βράδυ της Τετάρτης 29/01. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι μαθητές θα ταχθούν υπέρ της κλιμάκωσης των μέτρων αντίδρασης και συγκεκριμένα της πρότασης της ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους. Ερωτηθείς για ενδεχόμενα νέα βήματα, σε περίπτωση που ούτε η ολοήμερη αποχή (αν και εφόσον περάσει) ληφθεί υπ’ όψιν εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ο Γιάννης Λαπήθιος υπογράμμισε ότι η γραμματεία της ΠΣΕΜ θα κληθεί να αποφασίσει ποια θα είναι αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις;
Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει γιατί συνεχίζουμε στη μέση εκπαίδευση;

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X