ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Είπαν «ναι» στα απεργιακά μέτρα και «περίμενε» στην Κυβέρνηση

Εάν δεν αποσυρθούν όλα τα μέτρα, η απεργία είναι μονόδρομος, ανέφερε στην «Κ», ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ

Με ένα ισχυρό «ναι» υπέρ των απεργιακών μέτρων θα πορευθούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ πραγματοποίησαν ψηφοφορία, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, με το οποίο έλαβαν το «πράσινο φως» από τα μέλη τους να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα. Σημειώνεται πως η εν λόγω ψηφοφορία προγραμματίστηκε από τους συνδικαλιστές με αφορμή τα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο την 4η Ιουλίου, ενώ αναμένεται να εξετάσουν την ύστατη κυβερνητική πρόταση που για την ώρα είναι στο περίμενε.

Πάντως οπως θα διαφανεί και παρακάτω, δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για εκτόνωση της κρίσης.

Τα αποτελέσματα των ψηφισμάτων

Ποιο αναλυτικά η κάλπη στο ψήφισμα της ΠΟΕΔ, κατέδειξε το πλειοψηφικό 94,5% υπέρ της λήψης μέτρων, ενώ την ίδια εξουσιοδότηση στην ηγεσία τους έδωσαν και τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ 94,93%. Από την πλευρά τους τα μέλη της ΟΛΤΕΚ με 96,65%, έδωσαν με την σειρά τους την δική τους εξουσιοδότηση για να εφαρμοστούν απεργιακά μέτρα.

Αιρόνται δύο μέτρα από την εγκύκλιο της ΠΟΕΔ

Να σημειωθεί, ότι μετά το πέρας του δημοψηφίσματος της ΠΟΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε, πως το αποτέλεσμα τους αφήνει ικανοποιημένους και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα. Ενώ ανακοίνωσε, πως η ΠΟΕΔ αιρεί δύο από τα μέτρα τα οποία είχε αποφασίσει. Ποιο συγκεκριμένα, από την εγκύκλιο που απεστάλη, αίρονται τα μέτρα που αφορούν το σχολικό πρόγραμμα, την κατανομή τάξεων και μαθημάτων, αλλά και τη διανομή βιβλίων. «Τη Δευτέρα οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία και θα γίνει κανονικά ο καταμερισμός τους στις τάξεις», σημείωσε.

Κοινή συνάντηση

Κοινή συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην εν λόγω συνάντηση θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών αλλά και η νέα τροποποιημένη απόφαση που πάρθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την 4η Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι θα γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επίσης θα διαφανεί πως θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και ποια θα είναι τα επόμενα τους βήματα, λίγες μόνο μέρες πριν να υποδεχθούν τα σχολεία τους μαθητές.

«Μονόδρομος η απεργία»

Μια πρώτη εκτίμηση έκανε σε δηλώσεις του στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, μετά το «ναι» που έδωσαν τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων, όσο αφορά την λήψη απεργιακών μέτρων.

Ο κ. Νικολαΐδης, τόνισε ότι, «εμάς η θέση μας είναι μία και αμετακίνητη. Αν δεν αποσυρθούν όλα τα μέτρα (της 4ης Ιουλίου) δεν συζητάμε καμία ενδιάμεση συμφωνία».

Όσο αφορά, το πώς προχωρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανέφερε, πως την Πέμπτη θα συνέλθουν οι γραμματείες των τριών οργανώσεων για να γίνει μια ανασκόπηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφοριας και να διαφανεί πως θα προχωρήσουμε. «Αλλά ουσιαστικά η απεργία είναι μονόδρομος. Αν μέχρι την Δευτέρα δεν αποσυρθούν όλα τα μέτρα αναπόφευκτα θα κηρυχθεί απεργία και μάλιστα θα είναι διαρκείας», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο έχουν αποκλείσει εξαρχής τη νέα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε, «δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλη επιλογή, η εντολή που μας έδωσαν τα δημοψηφίσματα είναι απεργία». «Σίγουρα η νέα πρόταση του Υπουργικού είναι λιγότερο επώδυνη σε σχέση με αυτή της 4ης Ιουλίου, όμως είναι μακριά» από αυτά που ζητούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X