ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδεχόμενες βελτιωτικές κινήσεις για τα Τετράμηνα

«Η μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και με επιτυχία», δήλωσε ο Πρ. Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η μεταρρύθμιση που αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων προχωρά κανονικά και με επιτυχία και ενδεχομένως να γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς πώς προχωρά το Υπουργείο με τις εξετάσεις τετραμήνων, είπε ότι η εξέταση του πρώτου τετραμήνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και εξέφρασε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή αυτής της καινοτομίας. Όπως είπε έγινε πάρα πολλή δουλειά για να εφαρμοστεί με επιτυχία αυτή καινοτομία φέτος, ενώ απευθυνόμενος σε γονείς και παιδιά, είπε ότι γνωρίζει πως υπήρξε ιδιαίτερη ένταση γιατί φορτίστηκε το κλίμα.

Πρόσθεσε ότι «τώρα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτός ο πρώτος κύκλος, γίνεται η αποτίμηση, καταγράφουμε τα πεπραγμένα, έχουμε ακούσει παρατηρήσεις από πολλές πλευρές, έχω συνομιλήσει και με την ΟΕΛΜΕΚ, και θα έχουμε συνάντηση την επόμενη βδομάδα με την ΟΕΛΜΕΚ για αυτό το θέμα».

Ανέφερε ότι στο Υπουργείο έχει καταγραφεί μια σειρά από παρατηρήσεις, έχει ακούσει και εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν καλύτερα. Όπως είπε, πάντα υπάρχει χώρος για βελτιωτικές αλλαγές.

«Πιστεύω ότι αυτή η μεταρρύθμιση, που γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης, είναι πολύ σημαντική. Σε λίγες μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση, εκεί είναι που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας διότι το διακύβευμα δεν είναι οι ρυθμίσεις, διατάξεις, διαδικασίες, αλλά η ποιότητα στην εκπαίδευση», ανέφερε.

Όπως είπε, τώρα θα δοθεί η ευκαιρία να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα και θα εξεταστεί πώς ενισχύεται, εκεί που χρειάζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, και μαζί με όλους τους εταίρους, εκπαιδευτικές οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις, ενδεχομένως θα προχωρήσουν σε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά και με επιτυχία».

Ερωτηθείς για το θέμα της παραβατικότητας, ο κ. Υπουργός είπε ότι σίγουρα υπάρχουν μεγάλες πιέσεις στα σχολεία.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε προσεκτικά, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και έχουμε αρκετές, να γίνει ο σωστός συντονισμός. Ήδη, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, υπάρχει συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε μια στρατηγική πρόληψης», ανέφερε.

Όσον αφορά ειδικότερα τα σχολεία, είπε ότι θα πρέπει να δουν τους δικούς τους πόρους, την Υπηρεσία των Εκπαιδευτικών Ψυχολόγων, την ομάδα άμεσης παρέμβασης, τις διευθυντικές ομάδες στα σχολεία και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλους φορείς της κοινωνίας.

«Είναι θέμα που επεξεργαζόμαστε και πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, που είναι η διδασκαλία και η καλλιέργεια των δυνατοτήτων, δεξιοτήτων και της προσωπικότητας των μαθητών και δεν είναι κατά ακρίβεια το να αντιμετωπίζουν ζητήματα παραβατικότητας. Πλην, όμως, υπάρχουν, και θα πρέπει να νιώσουν και οι γονείς ότι το σχολείο είναι ένας ασφαλέστερος τόπος. Μέσα στο επόμενο διάστημα να αναμένεται ότι θα πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X