ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Παιδείας: Συζήτηση για δυσλειτουργία στο σύστημα διορισίμων και κατασκηνώσεων

Στο νέο σύστημα διορισμών, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη το πρόβλημα εμφανίζεται στην επίτευξη της συμφωνίας 50-50 στις προσλήψεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το νέο σύστημα διορισμών στην δημόσια εκπαίδευση, οι παιδικές κατασκηνώσεις και οι τροποποιήσεις στη λειτουργία των τετραμήνων απασχόλησαν τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Σε ενημέρωση του ΚΥΠΕ αναφορικά με τα θέματα που συζήτησε η Επιτροπή Παιδείας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε πως σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση, εμφανίζονται σειρά δυσλειτουργιών στην επίτευξη της συμφωνίας 50-50 στις προσλήψεις από τους δύο καταλόγους διορισίμων και διοριστέων.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξήγησε πως διαφάνηκε ότι το 50-50 καταστρατηγείται σε βάρος των διορισίμων καθώς μπαίνουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και οι αορίστου χρόνου. Πρόσθεσε πως αυτό αξιολογείται ως τεράστιο πρόβλημα και προς απάμβλυνση του έγινε κάποιες εισηγήσεις οι οποίες θα μελετηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με ζητούμενο να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις ως προς την κατεύθυνση του συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.

Παιδικές κατασκηνώσεις

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν σε παιδικές κατασκηνώσεις της Κύπρου (όπως καταγράφονται στην έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού), την απουσία νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας τους, καθώς και αρμόδιου φορέα ελέγχου που συζήτησε η Επιτροπή Παιδείας ο κ. Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι η Επίτροπος επικαλέστηκε δικαιώματα των παιδιών, ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα που διαφάνηκε με βάση τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον της Επιτροπής, δεν είναι η αποστέρηση δικαιωμάτων στα παιδιά, αλλά η διαχείριση της παραβατικότητας σε κάποιες κατασκηνώσεις.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως κατά την άποψη του αν η Βουλή εισέλθει στη διαδικασία της ρύθμισης του θέματος με νόμο, το αποτέλεσμα θα είναι περιοριστικό στα δικαιώματα των παιδιών για αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Διευκρίνισε ότι δεν αποκλείει τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, αλλά ανέφερε δεν θα πρέπει δογματικά και για χάρη της ρύθμισης να προκαταλαμβάνουμε τους πάντες. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι έγινε επίκληση δικαιωμάτων στην καθαριότητα και παρεμφερών θεμάτων, αλλά το πραγματικό πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι η παραβατικότητα και αν πάμε με νομοθετική ρύθμιση θα μετατρέψουμε σε κανονιστική μια βασική ελευθερία, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε πως έχουν ενώπιον μας να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των συμβασιούχων και των αορίστου χρόνου και γνωρίζουμε πως αν δεν κλείσει η στρόφιγγα με τους αορίστου, θα τίθεται επ’ αμφιβόλω η πορεία της μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση.

Νέοι κανονισμοί για τετράμηνα

Στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα συνέλθει την 31η Ιουλίου οδηγούνται οι τροποποιητικοί κανονισμοί που αφορούν τα τετράμηνα, με τις τοποθετήσεις των κομμάτων να γίνονται στην Ολομέλεια, είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση