ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επείγουσα συνάντηση με Χαμπιαρούρη ζητούν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

Εκφράζουν έντονο προβληματισμό για μονομερείς αποφάσεις του Υπουργείου στο θέμα της σχολικής παραβατικότητας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ σε σχέση με το θέμα της παραβατικότητας στα σχολεία.

Ζητούμε επείγουσα συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό για να συζητήσουμε το όλο ζήτημα και να θέσουμε ενώπιον του στοιχεία και τεκμήρια στα οποία εδράζονται οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες μας, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση των τριών οργανώσεων.

`Οπως σημειώνεται "όλα όσα έχουν διαμειφθεί στο Υπουργείο Παιδείας τους τελευταίους μήνες στο πολύκροτο και φλέγον ζήτημα της πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης της παραβατικότητας στα σχολεία, προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, αποστάληκε επιστολή στον Υπουργό για να οριστεί επείγουσα συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα όσα απορρέουν μέσα από τις αποφάσεις που λήφθηκαν από πλευράς Υπουργείου και Υπουργού Παιδείας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αποφάσεις που, όπως φαίνεται, "λήφθηκαν χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκομένους. Με ετσιθελισμό, αλλά και με ανακρίβειες και αναλήθειες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" και σημειώνεται η παραίτηση σχεδόν όλων των λειτουργών που υπηρετούσαν στην ΟΑΠ τα προηγούμενα χρόνια (περίπου 24 άτομα).

Επίσης αναφέρεται πως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, "με υπευθυνότητα και τεκμηριωμένα θα εκφράσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας επί όλων των ζητημάτων που εγείρονται και δεν θα διστάσουμε να αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε, τόσο τις δέουσες διαδικασίες λήψης αποφάσεων όσο και τα ίδια μας τα μέλη που εμπλέκονται και επηρεάζονται".

"Μετά τη συνάντηση, αν κριθεί σκόπιμο, πέρα από άλλες ενέργειες που, ενδεχομένως, θα αποφασίσουμε, πιθανό να πραγματοποιήσουμε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη για να ενημερώσουμε και την κοινή γνώμη εκτενώς και με λεπτομέρεια για το όλο ζήτημα", αναφέρεται.

"Θεωρούμε ότι συγκεκριμένα δημοσιεύματα, που έχουν ως πιθανή πηγή το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την αλήθεια. Ταυτόχρονα, διασύρουν πρόσωπα που έχουν προσφέρει επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους με εμπειρογνωμοσύνη, επιστημοσύνη και αυταπάρνηση στην προσπάθεια για ολιστική και αποτελεσματική διαχείριση της παραβατικότητας στα σχολεία", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X