ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιβεβαίωση «Κ»: Προς πρόωρο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Υπέρ το Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Υγείας – Κλειδώνει πιθανότατα την Πέμπτη η απόφαση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Θορυβημένο με τους υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων ημερών, εμφανίζεται το Υπουργείο Υγείας με τον υπουργό Κωνσταντίνο Ιωάννου να έχει χτυπήσει ήδη το καμπανάκι κινδύνου. Η τάση σταθεροποίησης των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πάνω από τα 600, προκαλεί έντονες ανησυχίες, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται για λήψη συμπληρωματικών μέτρων ανακοπής της υφιστάμενης κατάστασης.

Όπως είχε γράψει χθες Τρίτη η ηλεκτρονική «Κ», ένα μέτρο που εξετάζεται είναι το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα. Νεότερες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της «Κ». Ενώπιον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας φαίνεται να έχουν κοινή πλεύση αναφορικά με τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι δυο Υπουργοί φαίνεται να έχουν συμφωνήσει προκαταρκτικά σε πρόωρο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και απομένει να επικυρωθεί η κοινή θέση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Απόφαση στην οποία συνήθως έχουν ισχυρό λόγο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. 

Με το κλείσιμο των δημοτικών μια εβδομάδα νωρίτερα πιστεύεται πως θα μειωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κάτι που είχε συμβεί με το κλείσιμο των δημοτικών στην επαρχία Λεμεσού.

Οι τελικές αποφάσεις αλλά και οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν την Πέμπτη, από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η διενέργεια αλεπάλληλων συσκέψεων σε επίπεδο Υπουργικού Συμβολίου αλλά και επσιτημονικών ομάδων. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση