ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
 

Επιστολή 4 σημείων για συζήτηση έστειλε η ΟΕΛΜΕΚ στον Χαμπιαούρη

Μεταξύ άλλων θέλουν να συζητήσουν την αξιολόγηση μαθητών, το συνταξιοδοτικό, τα κλιματιστικά και τη μη έγκαιρι στελέχωση των σχολείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή με τα θέματα που θα ήθελαν να συζητήσουν όταν οριστεί η μεταξύ τους συνάντηση, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, η ΟΕΛΜΕΚ.

Η ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποίησε σήμερα μονόωρη στάση εργασίας, από τις 07:30 μέχρι τις 08:15, δηλαδή την 1η διδακτική περίοδο και αργότερα σήμερα η Οργάνωση απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, σε αναμονή ορισμού συνάντησης μεταξύ τους.

Στην επιστολή της, η ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, γράφει: «Μετά από δική σας πρόσκληση, τα θέματα τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας και τα οποία έχουν να κάνουν με τη μονόωρη στάση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα είναι: 1. Νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, 2. Συνταξιοδοτικό ζήτημα, 3. Τοποθέτηση κλιματιστικών, 4. Μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων».

Στάση εργασίας την Πέμπτη από την ΟΛΤΕΚ 

Σε στάση εργασίας κατέρχονται αύριο Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο, δηλαδή από τις 09:30 μέχρι και τις 10:15, οι εκπαιδευτικοί - μέλη της ΟΛΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου είπε ότι με την αυριανή στάση εργασίας η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τόσο κάποια θέματα γενικά, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, αλλά και πολύ περισσότερο για θέματα που ταλανίζουν την τεχνική εκπαίδευση.

Σημείωσε ότι δεν παρατηρείται, βασικά, καμία αύξηση στα ποσοστά των μαθητών που ακολουθούν την τεχνική εκπαίδευση, πράγμα το οποίο δεν υποστηρίζει αυτά που δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας, ότι έχει την τεχνική εκπαίδευση ψηλά στις προτεραιότητες του.

Ερωτηθείς αν έχει οριστεί συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ είπε πως όχι δεν οριστεί.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι αύριο, η Οργάνωση θα αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με τα κύρια ζητήματα που κατά την άποψη της αφορούν την τεχνική εκπαίδευση και κρίνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, «έτσι ώστε η τεχνική εκπαίδευση πραγματικά να αναβαθμιστεί και να προχωρήσει μπροστά, μαζί βέβαια και με τα άλλα τα γενικότερα θέματα που είναι το συνταξιοδοτικό, τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες για τα τετράμηνα, κ.λπ.».

«Ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης που πάει να δημιουργηθεί, διότι κάτι διαφορετικό είναι παντελώς ανεπιθύμητο από εμάς», κατέληξε.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι η ΟΛΤΕΚ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 9:30 μέχρι και τις 10:15.

Σημειώνει ότι οι Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα παραμείνουν ανοικτές κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα και το προσωπικό των Γραμματειών θα βρίσκεται στις θέσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X