ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστολή για τις Παγκύπριες Εξετάσεις απέστειλε στον ΥΠΠΑΝ η ΟΛΤΕΚ

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσετε στην διεξαγωγή των εξετάσεων το απόγευμα, διότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους υποψήφιους, αναφέρει η εκπαιδευτική οργάνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή με την εισήγηση της αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων κατά τις απογευματινές ώρες, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η ΟΛΤΕΚ.

Στην επιστολή της, η Οργάνωση αναφέρει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με σκοπό να σας γνωστοποιήσουμε την εισήγησή μας, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων κατά τις απογευματινές ώρες. Ως ΟΛΤΕΚ, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσετε στην υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, διότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους υποψήφιους που θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις».

Σημειώνει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η απαγόρευση χρήσης κλιματιστικών συσκευών κατ’ εντολή των ειδικών επιδημιολόγων και ο απομακρυσμένος χώρος διαμονής αρκετών μαθητών, ειδικά της Τεχνικής Εκπαίδευσης, είναι κάποια από τα προβλήματα που θα προκύψουν και θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις τους.

«Για τους πιο πάνω λόγους εισηγούμαστε όπως οι μαθητές του Α’ και Β’ έτους, μην προσέλθουν καθόλου στο σχολείο. Εάν δεν είναι δυνατό να ανακληθεί η απόφασή σας περί αυτού, τότε εισηγούμαστε όπως, οι μαθητές του Α΄ έτους προσέλθουν στο σχολείο από τις 21/5 έως τις 28/5 και του Β΄ έτους, από τις 29/5 μέχρι τις 5/6. Με την προαναφερθείσα εισήγησή μας, πιστεύουμε ότι τα σχολεία θα αποσυμφορηθούν και οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα γίνει εφικτό να διεξαχθούν κατά τις πρωινές ώρες, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα που σας έχουμε αναφέρει πιο πάνω», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι εάν η φετινή σχολική χρονιά λήξει στις 5/6, τότε θα γίνει καλύτερος προγραμματισμός και για την έγκαιρη επίδοση βαθμολογιών στους μαθητές, αφού θα υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για τις απαραίτητες συνεδριάσεις των καθηγητικών συλλόγων προς έκδοση αποτελεσμάτων κ.ο.κ.

«Επιπλέον, αυτά τα οποία σας έχουμε αναφέρει, πρέπει να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και για τη Γ’ Γυμνασίου, ώστε να γίνει κατορθωτή η έγκαιρη εγγραφή των τελειόφοιτων μαθητών στις Τεχνικές Σχολές και στα Λύκεια», σημειώνει.

Η ΟΛΤΕΚ αναφέρει, επίσης, στην επιστολή της, ότι συνεπακόλουθο της καθυστερημένης έναρξης των Παγκυπρίων Εξετάσεων, πιθανό να αποτελέσει η απαίτηση μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούνται ως διορθωτές, ιδιαίτερα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών και μαθημάτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, των οποίων η εξέταση συνήθως ορίζεται κατά τις τελευταίες μέρες των εξετάσεων.

«Έχουμε αποδείξει εμπράκτως ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το κάθε θέμα που αφορά την εκπαίδευση. Πάγιο μέλημα της Οργάνωσής μας, είναι το καλό των μαθητών και ευρύτερα της Παιδείας. Η φετινή, καθ’ όλα ιδιαίτερη σχολική χρονιά, ευχόμαστε και ευελπιστούμε όπως τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες και θυσίες που έχουμε καταβάλει όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο, σας απευθύνουμε θερμή παράκληση όπως μελετήσετε τις πιο πάνω εισηγήσεις μας και προχωρήσετε στην αποδοχή και υλοποίησή τους», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση