ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτροπή Παιδείας - Ζητά άμεση επίλυση προβλημάτων ορεινών σχολείων

Περιοδεία των μελών της Επιτροπής στην ορεινή Λεμεσό

ΚΥΠΕ

Η Πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων των δημόσιων σχολείων των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλος Μυλωνάς, κατά τη σημερινή περιοδεία μελών της Επιτροπής στην ορεινή Λεμεσό.

Συνοδευόμενοι από τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπο Χριστοφίνα, οι βουλευτές Παύλος Μυλωνάς, Άντρος Καυκαλιάς και Ανδρέας Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν το πρωί το Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού, την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμίθου και τη Σχολή Ομόδους - Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ.Μυλωνάς, «είναι απαραίτητη η ανάγκη να συνειδητοποιήσει η Πολιτεία ότι, τουλάχιστον τα σχολεία των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, πρέπει να τα δει με διαφορετική ματιά» και τόνισε πως «αν πραγματικά πιστεύουμε ότι πρέπει να τα στηρίξουμε, πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα τους».

Συγκεκριμένα, συνέχισε, τα προβλήματα αφορούν ελλείψεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή και θέματα μεταφοράς των μαθητών, «με παράδειγμα στη Λεμίθου, όπου όταν χιονίζει, οι μαθητές δεν μπορούν να μεταβούν, ενώ πρέπει να βρεθεί λύση και για το κρύο σε αυτές τις σχολικές μονάδες».

«Αυτά τα σχολεία, μαζί με το σχολείο στον Πύργο Τυλληρίας, θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας», συνέχισε ο κ. Μυλωνάς και εξήγησε πως η εμπλοκή του Υφυπουργείου έγκειται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με ενημέρωση, σε δυο από τα σχολεία που επισκέφθηκαν σήμερα, υπάρχουν περί τα 30 παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, που δεν παρουσιάζονται στα σχολεία τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σημείωσε ακόμη το γεγονός ότι τελειόφοιτοι μαθητές της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμίθου, αναγκάζονται να μεταβαίνουν τα απογεύματα στη Λευκωσία για ιδιαίτερα μαθηματικών, για να μπορέσουν να καλύψουν την ύλη και να παρακαθίσουν σε εξετάσεις.

«Αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι αυτά τα παιδιά τελειώνουν από το σχολείο, γύρω στις 15:00 πάνε σπίτι τους, ακολούθως μεταβαίνουν στη Λευκωσία για ιδιαίτερα στις 19:00, επιστρέφουν στα χωριά τους γύρω στις 22:00 και πρέπει να διαβάσουν, ενώ στις 5:30 ξυπνούν για να πάνε ξανά σχολείο;», διερωτήθηκε ο κ. Μυλωνάς.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα αποστείλει ενημερωτικές επιστολές για όλα τα θέματα που καταγράφηκαν, στα αρμόδια Υπουργεία/ Υφυπουργεία, καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, θα ζητηθεί να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία αυτά και θα υποδείξει κονδύλια, κατά τη διάρκεια συζήτησης των προϋπολογισμών του Υπουργείου Παιδείας, των Πανεπιστημίων και όλων των φορέων που εμπλέκονται με την εκπαίδευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση