ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτσι επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές

Μεμονωμένες οι περιπτώσεις μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα λόγω μη προσκόμισης αρνητικού rapid test στις διευθύνσεις των σχολείων

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ομαλά κύλησε η πρεμιέρα της επιστροφής χιλιάδων μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας με το οποίο επικοινώνησε η «Κ» τα σχολεία λειτούργησαν χωρίς προβλήματα ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πρόγραμμα κινητών μονάδων για διενέργεια rapid test συνεχίζεται κανονικά ενώ το αρμόδιο Υπουργείο καλεί εκ νέου τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών των τάξεων Δ-Στ της Δημοτικής εκπαίδευσης να δίδουν τη συγκατάθεση τους για τα παιδιά τους ώστε να διενεργούνται τα τεστ. 

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μαθητές δεν κατείχαν το απαιτούμενο τεστ ώστε να γίνουν δεκτοί στις σχολικές αίθουσες ήταν μεμονωμένες. Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών επέστρεψε στα σχολεία.

«Το ζήτημα είναι να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό για την ασφάλεια όλων», σημείωσε ο κ. Πολυβίου. 

Τα βλέμματα στις Παγκύπριες

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο βάρος δίδεται σύμφωνα με τον κ. Πολυβίου στους μαθητές της Γ' Λυκείου ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να σταλεί από το αρμόδιο Υπουργείο σχετική ενημέρωση για τα εξεταστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργήσουν για τις Παγκύπριες εξετάσεις. 

Όπως πληροφορούμαστε, οι νοσηλευτές βρίσκονται ακόμη στην αναμονή ώστε να τους δοθούν γραπτώς διευκρινίσεις σχετικά με τα καθήκοντα που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, η ανάγκη για την παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού θα καλυφθεί υπερωριακά και θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα για καλύτερο προγραμματισμό καθώς οι νοσηλευτές εργάζονται εκτός από τα νοσηλευτήρια και σε κέντρα εμβολιασμού σε καθημερινή βάση.

Το αρμόδιο Υπουργείο έχει στο πλάνο του τη λειτουργία δύο εξεταστικών κέντρων σε κάθε επαρχία. Στο ένα θα παρακάθονται σε εξετάσεις οι μαθητές οι οποίοι θα είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού και στο άλλο οι μαθητές που θα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση