ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι θα εφαρμοστεί το Test to Stay σε προδημοτική και νηπιαγωγεία

Οδηγίες και διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ασφαλείς και σε λειτουργία, από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, το μέτρο “test to stay” τίθεται σε εφαρμογή σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία.

Συγκεκριμένα:
• Tα παιδιά που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού εντός του σχολικού χώρου, θα μπορούν να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) κατά την 3η, 5η και 7η ημέρα μετά την επαφή. Τις υπόλοιπες ημέρες (1η, 2η, 4η και 6η) οι γονείς θα πρέπει να διενεργούν self-test στα παιδιά τους. Η χρήση του μέτρου είναι προαιρετική.

• Για τα Ειδικά Σχολεία που διαθέτουν νοσηλευτικό προσωπικό, η διενέργεια του τεστ θα γίνεται στην σχολική μονάδα κατά τη άφιξη των παιδιών. Νοείται ότι τα παιδιά που δηλώθηκαν ως στενές επαφές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

• Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ. Δηλαδή, όσα παιδιά διανύουν από την Δευτέρα 21 Μαρτίου τον αυτοπεριορισμό τους ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου περιστατικού, θα έχουν την επιλογή να κάνουν χρήση του μέτρου “test to stay”.

• Όσα παιδιά δεν κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση των στενών επαφών επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού. Δηλαδή, θα αυτοπεριορίζονται για την περίοδο 7 ημερών και η αποδέσμευση θα γίνεται με την διενέργεια εξέτασης Rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα.

• Οι γονείς θα μπορούν να προμηθευτούν τη συσκευασία self-test από τον/την Υπεύθυνο/η Ιχνηλάτησης της σχολικής μονάδας.

• Οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που αποτελούν στενές επαφές θα λαμβάνουν από τον/την Υπεύθυνο/η Ιχνηλάτησης της σχολικής μονάδας, το Έντυπο Καταγραφής Ελέγχου που θα προσκομίζεται κατά την προσέλευσης τους στα προκαθορισμένα σημεία για τη διενέργεια της εξέτασης και στη συνέχει θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο τους στη σχολική μονάδα.

• Η εξέταση θα παραχωρείται δωρεάν.

• Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά κατ' εξαίρεση μόνο στο ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και μετά την αποχώρηση των παιδιών από τις σχολικές μονάδες θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό, καθώς συνεχίζουν να θεωρούνται στενές επαφές και δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε άλλες απογευματινές δραστηριότητες.

• Τα σημεία του Υπουργείου Υγείας σε σχολικές μονάδες και κλινικά εργαστήρια λειτουργούν από τις 7:00π.μ μέχρι τις 8:00π.μ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων που θα αποτελούν στενές επαφές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση