ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξω από το προεδρικό οι μαθητές με φωτοβολίδες και πανό (βίντεο)

Διαμαρτυρία με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Διαμαρτυρία μαθητών με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων πραγματοποιείτε το πρωί της Πέμπτης (7/4). Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείτε από την ΠΣΕΜ και την ΠΑΣΥΓΟΜΕ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μαθητών, η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους εστιάζεται στο θέμα της εφαρμογής των Εξετάσεων Α τετραμήνου, αλλά και στην άρνηση του Υπουργείου, όπως ισχυρίζονται, να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, αλλά και την επιμονή του στη συνέχιση της εφαρμογής ενός θεσμού ο οποίος «έχει θυματοποιήσει χιλιάδες παιδιά, έχει αναστατώσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και δημιούργησε αφόρητη πίεση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων και ιδιαίτερα οι μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών σημείωσαν πως έχουν δεχθεί τεράστια πίεση κατά τη φετινή σχολική χρονιά, αφού η πανδημία για 3η συνεχή χρονιά, έχει αφήσει τα σημάδια της στην εκπαιδευτική διαδικασία, στα μαθησιακά αποτελέσματα και στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Βίντεο από τη διαμαρτυρία

Δρόμοι κλειστοί λόγω διαμαρτυρίας των μαθητών στο Προεδρικό

Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, η οδός Προεδρικού μέχρι και τη συμβολή με την οδό Αγίων Ομολογητών και Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

Οκτώ λεωφορεία από την Πάφο

Οκτώ λεωφορεία με μαθητές αναχώρησαν το πρωί από την Πάφο εκ των οποίων έξι από την Πάφο το κέντρο και την αστική περιοχή, ένα από το Πολέμι και ένα από την Πόλη Χρυσοχούς προκειμένου να μεταβούν στην Λευκωσία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και να διαμαρτυρηθούν για τα τετράμηνα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου τα αυτοκίνητα αυτά ελέγχθηκαν από την Αστυνομία για την ασφάλεια των μαθητών καθώς επίσης έγιναν σχολαστικές έρευνες για την ύπαρξη κροτίδων σε μια προσπάθεια αποτροπής της χρήσης τους. Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως έλεγχος έγινε και για να αποτραπεί η μεταφορά οποιονδήποτε αντικειμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση