ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έξω από το Υπ. Παιδείας οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ - Ποιους επηρεάζει η 24ωρη απεργία

Τι ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας για διαμαρτυρία θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί οι εκπαιδευτικοί των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, που είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν.

Η απεργία αφορά το θέμα της στελέχωσης αφού σε συνάντηση που είχαν οι επιτροπές των εκπαιδευτικών με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, προ ημερών, με θέμα την μελλοντική απασχόληση των ήδη απασχολούμενων για πολλά έτη στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ, δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση.

Η απεργία θα επηρεάσει τα προγράμματα σε Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, ΔΡΑ.Σ.Ε Μέσης Εκπαίδευσης, Μουσικά Σχολεία, Επιμορφωτικά Κέντρα και απογευματινά προγράμματα των Τεχνικών Σχολών.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Υπουργός «απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα συνέχισης της απασχόλησης των ήδη υπηρετούντων στα προγράμματα» και όπως επίσης, δήλωσε, «δεν αποδέχεται κανένα διάλογο με χρονοδιάγραμμα».

Διαμαρτυρήθηκαν επίσης ότι «η όλη στάση της Υπουργού Παιδείας οδηγεί σε ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρχει δυνατότητα δυναμικών αντιδράσεων υπεράσπισης των θέσεων εργασίας».

Ως εκ τούτου, «η Υπουργός δεν άφησε άλλη επιλογή για προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέστησαν εργασιακή εκμετάλλευση με την αγορά υπηρεσιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βιώσαν τον εργασιακό μεσαίωνα».

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση