ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δομές για ανήλικους παραβάτες από τον Σεπτέμβριο

Ο μαθητής με ακραία παραβατική συμπεριφορά θα παρακολουθεί εναλλακτική φοίτηση σε άλλη δομή, θα αξιολογείται και θα επανέρχεται

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα εναλλακτικής φοίτησης για παιδιά με ακραίες παραβατικές συμπεριφορές.

Όπως δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, «εκεί όπου έχουμε ακραία παραβατική συμπεριφορά και εκεί όπου πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια θα βγαίνει το παιδί όχι μόνο από την τάξη, αλλά και από το σχολείο, και θα παρακολουθεί εναλλακτική φοίτηση σε άλλη δομή, θα αξιολογείται και θα επανέρχεται».

Το πρόγραμμα, διευκρίνισε, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καλύπτεται η ύλη και να καλλιεργούνται οι δεξιότητες που θέλουμε», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δομές θα αφορούν Γυμνάσια και Λύκεια.

Ερωτηθείσα αν οι δομές θα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις, η υπουργός είπε ότι «ακόμη είμαστε στο στάδιο του προγραμματισμού, ωστόσο θα μπορούμε να το εξαγγείλουμε πριν το τέλος της χρονικής χρονιάς».

Πιθανό να χαθούν φοιτητές από Ελλάδα

Σε σχέση με την απόφαση για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την πρόθεσή της να προτείνει εντός Μαΐου μέτρα για αναβάθμιση της ποιότητας στο χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη χώρα μας και γι’ αυτό «πρέπει να βοηθήσουμε τη συνύπαρξη των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων».

Εξήγησε ότι το Υπουργείο εργάζεται σε τέσσερις άξονες: στη διεθνοποίηση της Κύπρου σε κέντρο Ανώτερης Εκπαίδευσης, στη διασύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, τυχόν βελτιώσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία και να ενθαρρύνει ξένους φοιτητές μέσω υποτροφιών.

Σε ερώτηση αν θα δούμε μείωση στο 38% των φοιτητών που έρχονται από Ελλάδα, η υπουργός εξέφρασε τη θέση ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε μια μείωση, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αμέσως επειδή αυξάνουμε και βελτιώνουμε τα προγράμματά μας και έχουμε έναν προγραμματισμό που θα βοηθήσει στο να προσελκύσουμε κι άλλους φοιτητές, να μην εξαρτόμαστε μόνο από συγκεκριμένες χώρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση