ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στόχοι Υπ. Παιδείας - Η δεύτερη ανάγνωση από ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ

Για τις θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων μίλησαν η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου και ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ανδρέας Μαυράτσας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και τις θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων μίλησαν στην εκπομπή Διασπορά Ειδήσεων η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου και ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ανδρέας Μαυράτσας

Μ. Βασιλείου – Ζωντανό πεδίο η εκπαίδευση

«Θέλει συνεχείς προσπάθειες και πρέπει να υπάρχει έτσι η εγρήγορση για να μπορεί το όποιο εκπαιδευτικό σύστημα να μπορεί να αλλάζει. Αυτό είναι το ιδεατό» είπε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφερόμενη στους στόχους που επιτεύχθηκαν και έθεσε ως χρονοδιάγραμμα το Υπουργείο Παιδείας.

Η κα Βασιλείου πίστωσε στο Υπουργείο την επέκταση του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου, σημειώνοντας ότι αυτό βελτίωσε το εργασιακό πλαίσιο, ωστόσο έθεσε ως ζήτημα το ωράριο του θεσμού για το πότε ξεκινά και πότε τελειώνει.

Σχετικά με τον θεσμό του ενιαίου Ολοήμερου σχολείου η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ξεκαθάρισε ότι ως Ομοσπονδία δεν ήταν αρνητικοί να εφαρμόζεται, ενώ αναφορικά με τη μετάβαση από την ειδική στην ενιαία εκπαίδευση σημείωσε ότι κατέθεσαν τις θέσεις τους στην Υπουργό. Για το θέμα της επαγγελματικής ανάπτυξης είπε ότι ως ΠΟΕΔ ζητούν ένα νέο σύστημα αξιολόγησης.

Α. Μαυράτσας – Σημασία η ενίσχυση της κριτικής σκέψης

Στόχος να ενταχθούν στα αναλυτικά προγράμματα της εκπαίδευσης θεματικές που να ενισχύουν την κριτική σκέψη, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών, ο κ. Μαυράτσας ανέφερε ότι η τελευταία διαφοροποίηση διόρθωσε τις στρεβλώσεις που υπήρχαν, σημειώνοντας την κατάργηση της ενδιάμεσης εκπαίδευσης, τη μείωση του αριθμού των διαγωνισμάτων και τις πολλαπλές μορφές αξιολόγησης που εντάχθηκαν.

Από την άλλη, αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα καλύτερο σύστημα, αναφέροντας την πρόταση της Ομοσπονδίας για δημιουργία ενός δευτεροβάθμιου σώματος ενστάσεων.

Στο θέμα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία, ο κ. Μαυράτσας σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν τομές και εκτός σχολείων, προσθέτοντας ότι χρειάζονται και οι κατάλληλοι εκπαιδευτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση