ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Career Discovery Program: Εξερεύνησε και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει

Στο Πανεπιστήμιο Frederick σε Λευκωσία και Λεμεσό

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει το Career Discovery Program και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν διαφορετικά επαγγέλματα και να διευρύνουν τις επιλογές των σπουδών τους! Το Career Discovery Program θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό και το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, από τις 10:00 έως τις 2:00μ.μ.

Μέσα από διαδραστικά και βιωματικά εργαστήρια, αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα προσφέρεται τόσο για μαθητές και μαθήτριες που έχουν αποφασίσει την κατεύθυνση των σπουδών τους, όσο και σε αυτές και αυτούς που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει.

Θα προσφέρονται περισσότερα από 20 διαδραστικά εργαστήρια με διάφορες θεματικές, όπως: «Γίνε δικηγόρος για μια μέρα», «Μπες στα παπούτσια του Φαρμακοποιού», «Πρώτες βοήθειες made easy», «Δες τον κόσμο ως ρεπόρτερ», «Μέτρα τις ικανότητές σου: Ηλεκτρισμός, δύναμη, κίνηση και οξυγόνο», «Digital Marketers in Action», «Φωτοβολταϊκά Συστήματα», «Γίνε διασώστης και πλήρωμα ασθενοφόρου», «Γνώρισε τη Formula Racing Team», «Φόρεσε κοστούμι χρηματοοικονομικού επενδυτή», «Μπες στον κόσμο των καινοτόμων επιχειρήσεων», «Maritime Monopoly: παίξε και βρες την καριέρα σου στη Ναυτιλία», «Μηχανουργική Τεχνολογία και Προηγμένες Συγκολλήσεις», «Art and Design Matters», «Προετοιμάζοντας τον/την εκπαιδευτικό του μέλλοντος: Εκπαιδευτική Ρομποτική & Προγραμματισμός».

Το πρόγραμμα στηρίζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, και στο πλαίσιό του θα προσφερθεί ειδικό εργαστήρι που μπορούν να παρακολουθήσουν οι γονείς για την υποστήριξη των παιδιών τους στη μετάβασή τους από το σχολείο στο πανεπιστήμιο.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Οι συμμετέχοντες/ουσες, θα χωριστούν σε δύο ομάδες, ανάλογα με τη δήλωση στην αίτησή τους:

• Τα άτομα της πρώτης ομάδας θα παρακολουθήσουν δύο διαδραστικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα γνωρίσουν τα επαγγέλματα που τους/τις ενδιαφέρουν και θα έρθουν σε επαφή με το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

• Τα άτομα της δεύτερης ομάδας θα παρακολουθήσουν μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να τους/τις βοηθήσουν να επιλέξουν τον κλάδο που τους ταιριάζει, ανάλογα με την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Επιπρόσθετα, όσοι και όσες το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού του Πανεπιστημίου Frederick, Career Gate Test, το οποίο μέσα σε 30 λεπτά θα τους/τις βοηθήσει να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν με βάση την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις τους.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ για Λεμεσό και εδώ για Λευκωσία το αργότερο μέχρι τις 2 Απριλίου 2024.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση