ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φ. Χατζηζαχαρίας: Πολύτιμη η συμβολή ΤΕΠΑΚ στην ψηφιακή μετάβαση κράτους

Ο Υφ. Έρευνας και Καινοτομίας είπε ότι το ΤΕΠΑΚ αποτελεί για τον τόπο βασικό άξονα γνώσης και έρευνας, αλλά και ένα σημαντικό πρεσβευτή της Κύπρου στο εξωτερικό

ΚΥΠΕ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του κράτους, αλλά και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, θεωρώντας πολύτιμη τη συμβολή του στην επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση του κράτους, είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Φίλιππος Χατζηζαχαρίας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης διδακτορικών φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, είπε πως αυτό είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα πρότυπο στις τεχνολογικές εφαρμογές και στον τρόπο λειτουργίας του σε διοικητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, και ενώ πρωταγωνιστής είναι η τεχνολογία, παραμένει ανθρωποκεντρικό και «πράσινο».

«Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για το οποίο, ως πολίτες αλλά και ως κράτος, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Ένα Πανεπιστήμιο θησαυρός για την Κύπρο μας», πρόσθεσε.

Περαιτέρω ανέφερε πως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί για τον τόπο βασικό άξονα γνώσης και έρευνας, αλλά και ένα σημαντικό πρεσβευτή της Κύπρου στο εξωτερικό κι ότι «αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την παρουσία του ως μέλος στο Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (-EUt+)».

Ο Υφυπουργός συγχάρηκε όλους όσοι αποτελούν μέρος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, για «την πετυχημένη και ανοδική πορεία που διανύει από την αρχή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, αλλά και την ποιότητα που κατόρθωσε να προσφέρει πολυεπίπεδα».

Είπε ότι κατατάσσει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως «έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους του κράτους αλλά και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, θεωρώντας πολύτιμη τη συμβολή του στην επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση του κράτους».

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση, πως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μαζί με το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές του, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά και πολύτιμα στο κράτος και στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνογνωσίας στα συναφή θέματα.

«Η συνεργασία μας είναι δεδομένη», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση