ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Φωνάζουν» κατά των μέτρων στα Δημοτικά οι γονείς (εικόνες)

Εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

ΚΥΠΕ

Νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται σήμερα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τα επαρχιακά του γραφεία, από γονείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εξερράγη, εντοπίστηκε στα επαρχιακά γραφεία Λεμεσού.

Η πρώτη κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί, στη Λεμεσό, με διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές να συγκεντρώνονται ξανά, έξω από το επαρχιακό γραφείο του ΥΠΠΑΝ και να αποκόπτουν την κυκλοφορία επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν ανάκληση της απόφασης για τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, ενώ επέκριναν τη στάση, που τήρησε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Εξέφρασαν δε την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο χώρος έξω από το επαρχιακό γραφείο του ΥΠΠΑΝ στη Λεμεσό βρίσκεται υπό φρούρηση, καθώς το πρωί εντοπίστηκε από εργαζόμενους εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, αν και πυροδοτήθηκε, δεν εξερράγη.

Από τη σκηνή παραλήφθηκε ως τεκμήριο ο εκρηκτικός μηχανισμός και οι εξετάσεις συνεχίζονται.

«Φωνάζουν» και στην Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε σήμερα και έξω από το επαρχιακό γραφείο Παιδείας στην Πάφο από γονείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Είμαστε το μέλλον και όχι τα πειραματόζωα σας”, “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας“ και “Η μάσκα στα παιδιά μας αποτελεί παιδική κακομεταχείριση”, γονείς εξέφρασαν και σήμερα, πρωί της Δευτέρας, στην Πάφο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, που αφορούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι γονείς κάλεσαν το κράτος να αναθεωρήσει την απόφαση του. Εξέφρασαν ακόμη την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διαμαρτυρόμαστε, ανέφεραν, για το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές σε αυτές τις ηλικίες, προσθέτοντας πως κανείς δεν τους ενημέρωσε για τα μέτρα αλλά και κανένας δεν τους έλαβε υπόψη να τους μιλήσει επί αυτών βγαίνοντας έξω από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας. Ζητούν, είπαν, εξηγήσεις.

Κάποιοι εκ των διαμαρτυρόμενων γονέων εξέφρασαν την άποψη πως αν τα παιδιά τους από τόσο μικρή ηλικία θα πρέπει να φορούν μάσκες και να εμβολιαστούν είναι καλύτερα να μην πηγαίνουν σχολείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση