ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φρουροί έξω από Γυμνάσια - Τι θα ισχύει

Απαίτηση και των οργανωμένων γονέων η τοποθέτησή τους

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν και ανακοινώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 9/11) το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως ορισμένα Γυμνάσια θα έχουν πλέον φρουρούς με σκοπό την αποτροπή επεισοδίων βίας με την εμπλοκή εξωσχολικών.

Οι φρουροί που θα τοποθετηθούν θα βρίσκονται έξω από τις σχολικές μονάδες -όπου και θα περιορίζεται η δικαιοδοσία τους- ελέγχοντας την είσοδο και την έξοδο.

Συγκεκριμένα οσον αφορά στο θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας και της αναβάθμισης της πολιτικής για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού, παραβατικότητας και βίας σε σχολεία, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν συναντήσεις με την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ, με τη Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Διευθυντών σχετικά με θέματα βίας και παραβατικότητας. Ενώ απόψεις και εισηγήσεις συγκεντρώθηκαν και από διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς στη διάρκεια επισκέψεων του Υπουργού σε σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη απόψεις και εισηγήσεις που υποβλήθηκαν, σε συνδυασμό με σχεδιασμούς που προτάθηκαν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, αποφασίστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα και να ενισχυθούν οι πολιτικές του ΥΠΑΝ ως ακολούθως:

(α) Εξασφαλίζεται επιτήρηση/φύλαξη και σε αριθμός Γυμνασίων, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό χρειάζεται ή θα βοηθούσε την ομαλή λειτουργία τους και την αποτροπή τη δημιουργία επεισοδίων με την είσοδο εξωσχολικών παραγόντων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο Συντονιστής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Οικονομίδης, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο αφού ο θεσμός της τοποθέτησης φρουρών προϋπήρχε σε Λύκεια ενώ μετά τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων και σαν απάντηση στα επεισόδια βίας που παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα λήφθηκε αυτή η απόφαση. Μάλιστα αυτό αποφασίστηκε και με την παρότρυνση των οργανωμένων γονέων, με τους φρουρούς που θα τοποθετηθούν να βρίσκονται έξω από τις σχολικές μονάδες -όπου και θα περιορίζεται η δικαιοδοσία τους- ελέγχοντας την είσοδο και την έξοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση