ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για αποτυχία του rapid test στα νηπιαγωγεία, κάνουν λόγο οι γονείς

Στη βάση έρευνας που διενήργησαν μεταξύ των μελών τους

ΚΥΠΕ

Για αποτυχία του rapid test στα νηπιαγωγεία, κάνουν λόγο οι οργανωμένοι γονείς στη βάση έρευνας που διενήργησαν μεταξύ των μελών τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένουν διευθέτηση συνάντησης για την εφαρμογή του "test to stay".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Παγκύπρια έρευνα μέσω των Συνδέσμων Μελών της «διαφάνηκε ότι με την εφαρμογή του υφιστάμενου μέτρου όχι μόνο δεν εντοπίζονταν έγκαιρα τα θετικά κρούσματα αλλά προκλήθηκε ανεπιθύμητη ταλαιπωρία στα παιδιά μας».

«Σήμερα και μετά την πάροδο μιας εβδομάδας από την εφαρμογή του μέτρου πέραν του 50% των τμημάτων των Νηπιαγωγείων μας παραμένουν κλειστά ενώ τα κρούσματα δεν εντοπίζονται μόνο την ημέρα που διενεργούνται τα Rapid Test αλλά και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου παιδιά από την 01/01/2022 μέχρι και σήμερα απουσιάζουν πέραν των 6 εβδομάδων από το νηπιαγωγείο λόγω του ότι κρίνονται ως επαφές χωρίς ουδέποτε να νοσήσουν», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «όπως έντονα αναφέραμε τις προηγούμενες μέρες, το μέτρο εφαρμόστηκε μόνο για την ικανοποίηση αιτημάτων συγκεκριμένου συνόλου και δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο και επιβεβαιώθηκε από την εικόνα που υπάρχει σήμερα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν μερικοί ότι οι γονείς δεν θα ήταν συνεπείς στον έλεγχο αποδείξαμε ότι σε όλο αυτό οι μόνοι που φάνηκαν συνεπείς είναι οι γονείς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με σοβαρότητα στον έλεγχο των παιδιών τους ανεξάρτητα αν η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ των Self-Test».

Εκφράζεται η θέση ότι «το βάρος της ευθύνης για την αποτυχία του μέτρου, την ταλαιπωρία και την ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά μας δεν την φέρει μόνο το Υπουργείο Υγείας που κατέθεσε το συγκεκριμένο μέτρο αλλά και η ΠΟΕΔ που το εισηγήθηκε. Πέρασαν 10 ημέρες και οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν διευθετήσει συνάντηση για να συζητήσουν μαζί μας την εφαρμογή του Test to Stay το οποίο εισηγηθήκαμε πριν ενάμιση μήνα».

Ως γονείς, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «δεν πρόκειται να παραμείνουμε σιωπηλοί σε όλο αυτό που συμβαίνει εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας και ούτε πρόκειται να το ανεχτούμε».

«Αν και μετά την συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας εξακολουθήσουν να εφαρμόζουν αναποτελεσματικά και χωρίς ουσία μέτρα τα οποία ασκούν πίεση στην ψυχολογία των παιδιών μας τότε θα συνέλθει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας μας για να αποφασίσει σε ποια μέτρα θα προχωρήσουμε αφού πλέον δεν φαίνεται το Κράτος να ενδιαφέρεται για εμάς και για τα παιδιά μας», αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση