ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γονείς: Λανθασμένη η απόφαση για έναρξη Παγκυπρίων στις 3 Ιουνίου

Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων Απόλυσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αντιπαιδαγωγική και λανθασμένη χαρακτηρίζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης την απόφαση για έναρξη των Παγκυπρίων Εξετάσεων στις 3 Ιουνίου, μόλις μερικές μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου. Ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων Απόλυσης, όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός «και να θέσει ως προτεραιότητα του το συμφέρον των τελειόφοιτων μαθητών».

«Το πρόγραμμα των Εξετάσεων Απόλυσης που ανακοινώθηκε χθες 25 Μαΐου, υπήρξε μία δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιαίτερα όμως για τους επηρεαζόμενους τελειόφοιτους. Καθώς όλες οι προηγούμενες πληροφορίες/δηλώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, διαβεβαίωναν ότι οι Εξετάσεις Απόλυσης θα πραγματοποιούντο μετά τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, το Υπουργείο αποφάσισε όπως αυτές αρχίσουν στις 3 Ιουνίου, μόλις μερικές μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου, στερώντας τους έτσι επαρκή χρόνο για μελέτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τελειόφοιτοι, προστίθεται, κατά τη φετινή σχολική χρονιά αντιμετώπισαν πρωτόγνωρα προβλήματα τα οποία τους έχουν επηρεάσει και έχουν θέσει σε κίνδυνο τόσο την υγεία τους όσο και την εκπαίδευσή τους. «Η έναρξη των Εξετάσεων Απόλυσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προσθέτει σε αυτούς αχρείαστο άγχος, καθώς βρίσκονται μία ανάσα από το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Έτσι, πιστεύουμε ότι είναι αντιπαιδαγωγική και λανθασμένη η απόφαση αυτή» αναφέρεται.

Οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας όπως αναθεωρήσει το πρόγραμμα για τις Εξετάσεις Απόλυσης και να τις μεταφέρει μετά τη λήξη των Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης, όπως ήταν η αρχική δέσμευσή του. Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όπου οι κανονισμοί, ο προγραμματισμός και τα αρχικά χρονοδιαγράμματα έχουν τροποποιηθεί, ας δώσουμε την ευκαιρία στους τελειόφοιτους να δώσουν τη μάχη τους για ένα αξιόπιστο απολυτήριο και ας ξεπεράσουμε την 30η Ιουνίου όπου είθισται τα σχολεία να κλείνουν, αναφέρουν.

Ο βαθμός του απολυτηρίου για μερίδα τελειοφοίτων παίζει καθοριστικό ρόλο για την εισδοχή τους στα ξένα πανεπιστήμια και οφείλει το κράτος να τους στηρίξει. Το περιθώριο να αλλάξουν οι ημερομηνίες υπάρχει, περιμένουμε τη θέληση, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση